Hur man reparerar en Heater Hose

Har du någonsin sett någon fastnat på sidan av vägen med ånga bolmade ur huven? De flesta fall beror detta på att deras fordon har blåst en värmare slang. Ångan kommer från fordonet kylvätska som läcker ut ur slangen och är stekning ovanpå den varma motorn. Denna fråga ser värre ut än det egentligen är. Enkelt, låt motorn svalna genom att lyfta huven hela vägen öppna och samla dina verktyg. Saker du behöver
Värmeslang koppling kit för att passa ditt fordon
Ficklampa
fickkniv
skruvmejslar.
Visa fler instruktioner
1

Efter motorn svalnat, ta bort kylarlocket. Lägga det åt sidan eftersom du kommer att behöva byta ut den när du är klar.
2

Kontrollera alla slangar är täta. De finns över hela motorn. Kontrollera båda kylarslangar (övre och undre) och alla slangar värmare.
3

När du hittar den dåliga slangen, skär den dåliga delen ut. Du kommer inte behöva använda kopplingen om läckan är på vattenpumpen eller värmeelementet. I detta fall, när du klipper av den dåliga pjäs med din kniv, åter fast den till rätt passform.
4

Sätt din koppling på slangen, om läckan är i mitten av slang. Om det inte kommer att glida på bra, använda lite kylvätska att smörja det. Placera kopplingen på båda ändarna tätt och klämma dem på plats. Se till att de är på bra eller du måste börja om. Dra åt klämmorna men var försiktig med resten av slangen. Du vill inte punktera något mer av det. Lägg kylvätska eller lite vatten för att få den till närmaste butik för att köpa lite kylvätska och en ny slang för ditt fordon. Kör inte långt.
5

Ta din bil till ett servicecenter snarast för korrekt ersättning om du inte är bekväm med att byta ut slangen själv.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69149.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.