Installationsinstruktioner för en Transmission Cooler

roll bilens kylare är att hålla din motor sval. När du har varit på väg under en lång tid, kan din motor överhettas lätt --- särskilt på en varm sommardag. Du kan installera en överföring kylare, som är ansluten till kylaren, för att hjälpa till att hålla din bil motor i trim. Du behöver inte en massa verktyg, och du kan plocka upp en transmission-kylare monteringssats hos din lokala järnaffär. Saker du behöver
Transmission-cooler kit
Support uttag
Droppkar
teflonpropp
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din kit överföring svalare och se till att den är klar att använda. Satsen bör innehålla monteringsverktyg och fyllighet komponenter, brickor och muttrar.
2

Förbered fordonet. Park på en stabil yta och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Låt motorn svalna några timmar. Lyft huven och koppla bort den negativa (svarta) batteripolen. Använd support uttag för att höja den främre delen av bilen.
3

Få under fordonet och placera en droppskål under sändningen att fånga upp vätskan som skulle kunna komma ut. Höj huven på fordonet. Leta reda på nedre luft dammen vid basen av radiatorn. Radiatorn är placerad framför motorn och har en spärr för att hålla den stängd. Använd en skiftnyckel för att ta bort 6 till 8 bultar att lossa luften dammen.
4

Fäst kylaren. Hitta den självhäftande dynan i din överföring svalare monteringssats. Rip off självhäftande baksida och stick den självhäftande dynan på sidan av kylaren. Stick överföring kylaren till självhäftande dynan. Om ditt kit har en fäststång, sätter den mellan kylaren och kylaren är monteringsflänsarna per satsens bruksanvisning.
5

Skruva slanganslutningarna som ingår i satsen på kylarens in-och utlopp. Använd Teflon tejp för att täta gängorna på kopplingarna.
6

Kör linjerna från beslagen till kylaren som anges i satsen riktningar. Det finns två flytande linjer som går från transmissionen till den högra sidan av kylaren: matarledningen är på topp, returledningen är under det
7

Återkoppla luften dammen till basen. radiatorn med skruvarna du lossade i steg 3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70099.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.