Hur man installerar en 1996 Caprice Classic värmeelementet

värmeelementet på en 1996 Caprice Classic är en del av kylsystemet på motorn, samt värmesystemet för klimatanläggning. Den går kylmedel genom dess kärna, vilket skapar värme som skickas ut genom ventilerna. Om denna centrala raster, då kylmedel kommer att läcka in i insidan av hytten, vilket kommer att leda till en enda röra och kunde överhettas motorn. För att åtgärda problemet, kan du ta bort värmeelementet och installera en ny i dess ställe. Saker du behöver
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Slang pluggar
ersätter
värmeelementet 50-50 förspädd kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Låt motorn i Caprice svalna tills du kan ta en kylarslangen med handen och inte rekyl från värmen. Lokalisera de två portarna värmeelementet på passagerarsidan av brandväggen. Ta slangklämmorna fästa ledningarna till hamnarna värmeelementet, sedan installera pluggarna på portarna värmeelementet.
2

Öppna dörren på passagerarsidan. Unbolt nedre streck trim från passagerarsidan av instrumentbrädan, samt handskfacket, med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar. Koppla vakuumledningarna leder till värmeelementet med händerna.
3

Unbolt nedre instrumentpanelen stag från instrumentbrädan och värmeelementet klämbult med 3/8-tums Ratchet och uttaget, dra sedan värmeelementet ut från under instrumentbrädan. Installera kärnan Reservvärmeelement i instrumentbrädan med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan installera den undre stag instrumentpanelen till instrumentbrädan med spärrfunktion.
4

tillbaka vakuumledningarna på värmaren kärnaggregat, sedan montera instrumentbrädan och handskfacket med 3/8-tums Ratchet och uttag. Fäst slangarna värmeelementet till hamnarna värmeelementet i motorrummet med skruvmejsel.
5

Öppna kylarlocket på kylaren och fylla kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket. Starta Caprice Classic s engine.Turn värmaren styr till det högsta läget och kolla efter läckor undertill handskfacket och värmeelementet. Låt motorn når normal temperatur, sedan stänga av motorn. Låt motorn svalna och öppna kylarlocket och fyll med någon 50-50 förspädd kylvätska som kan behövas. Sätt tillbaka kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70032.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.