Hur man byter en radiator i en Cadillac

Kylaren på din Cadillac är ansvarig för att skicka kylvätska genom motorn och hålla motorn sval. Ibland kan radiatorn bli igensatta eller skadas till den grad att den behöver bytas ut. Byte av radiatorn är ett jobb som du kan göra i ca 2 till 3 timmar. Spara tid och pengar genom att ta bort och ersätta radiatorn på egen hand. Saker du behöver
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner Review bort kylaren

1

Placera ett uppsamlingskärl på marken under dräneringsventil av Cadillacs kylaren. Dräneringsventilen är på botten passagerarsidan av kylaren.
2

Ta av locket från kylaren och lossa slangen gummit spill från toppen av radiatorn. Ta av locket från kylmediet överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet. Addera 3

Öppna avtappningsventil på botten av kylaren med en tång och låt kylaren tom helt. Lossa skruvtvingarna på kylarslangar i toppen och botten av tanken med en skruvmejsel.
4

Ta bort de övre och undre kylarslangar från kylaren för hand. Lossa skruvarna på kylfläkten svepning från kylaren med en skruvmejsel.
5

Lossa kylaren montering bultar från fordonets ram på toppen av radiatorn med en hylsnyckel. Lyft värmeelementet ur motorrummet och sätta den ur vägen.
Byt Radiator
6

Placera den nya kylaren inuti Cadillac motorrummet bakom fronten grill och säkra fästen med bultar till fordonets ram. Fäst kylfläkten svepning till radiatorn med skruvar.
7

Anslut övre och undre kylarslangar till metallen flänsar på kylaren och fäst slangarna med skruvtvingar. Fäst slangen gummi overflow till toppen av radiatorn och placera locket på toppen av kylvätska överflödesbehållare.
8

Verifiera att dräneringsventilen på undersidan av den nya kylaren är stängd och fylla radiatorn med en blandning av hälften vatten och hälften kylvätska. Säkra kylarlocket till toppen av radiatorn.
9

Kassera den avrunna kylvätska i tråget på din lokala återvinningsstation eller fordonsindustrin leverans center.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69874.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.