Hur man byter Radiator på en 1997 GMC Safari Van

Radiatorn på en GMC Safari är utformad för att kyla motorns kylvätska och transmissionsolja med hjälp av en serie av aluminiumlameller. Under körning, ibland en sten kan träffa kylaren och skada den eller göra att den inte kyla effektivt. Dessutom, kan korrosion bygga upp från normalt slitage, vilket gör att radiatorn att förlora effektivitet. I det här fallet är projektet fordonet en 1997 GMC Safari, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Replacement radiator
Replacement överföring svalare linjen klipp
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i tre till fem timmar eller tills du kan placera din handflata ovanpå motorn. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna upp petcock på botten så att kylvätskan rinna ut ur kylaren.
2

skruva isär luftfiltret med en platt skruvmejsel och ta bort den övre fläkten svepning med 3/8-tums Ratchet och uttag sedan placera den på sidan. Koppla de övre och undre kylarslangar använder platt skruvmejsel och dra dem bort från radiatorn att låta dem rinna i pannan.
3

Haka överförings svalare linjer med en platt skruvmejsel att poppa ut klippet. Dra sedan bort klämman och kassera den. Unbolt övre radiatorn monteras med Ratchet och lyfta kylaren ur motorrummet.
4

Placera ersättare kylaren i motorrummet och skruva den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttaget. Återanslut kylarslangar med platt skruvmejsel.
5

Installera den nya clips på kraftledningar skjut dem i kylaren tills du kan höra dem klämma på plats. Sätt tillbaka den övre fläktkåpa och intaget slangen med platt skruvmejsel och spärrfunktion.
6

Fyll kylaren med före utspädning kylvätska. Starta motorn och vrid klimatet kontroller till full värme inställning. På 15 minuter, stäng av fordonet och låt den svalna i en timme. Tillsätt sedan mer kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69421.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.