Hur man byter en 1993 Acura Pump Vigor Water

Vattenpumpen på 1993 Acura Vigor är ansvarig för att hålla kylmediet cirkulerar i motorns kylsystem. Att hålla kylvätskan cirkulerar är mycket viktigt eftersom kylvätska som inte cirkulerar kan inte nå radiatorn och kasta den värme det fått från motorn. En trasig vattenpump kan orsaka motorn överhettas och orsaka allvarliga och dyra motorskador. Byta vattenpump på 1993 Acura Vigor är något du kan göra i ungefär två eller tre timmar. Saker du behöver
Radiator dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Ratchet
Gallon Chalk
ny kylvätska
Ny vattenpump och O-ringstätning
Ny ventilkåpa packning /O-ring
Blå RTV
Visa fler instruktioner
1

Leta kylsystemet /kylaren avtappningsventil och placera tråget så att fånga kylvätska som strömmar ut ur ventilen . Öppna ventilen genom att vrida den moturs. Beroende på vilken typ av ventil, kan du behöva en skiftnyckel, tång eller bara fingrarna. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida den moturs.
2

Lossa de två skruvarna som håller generatorn, servopumpen och kompressorn till luftkonditioneringen och ta bort banden. Markera banden om vilka tillbehör de kom upp från.
3

Label eventuella ledningar anslutningar som korsar framför motorn och koppla bort dem, flytta två ändar ur vägen för arbetsområdet. Ta bort ventilkåpan (ventilkåpan) genom att vrida de kvarhållande bultarna moturs med en spärr och uttag. Ta bort ventilkåpan genom att dra den rakt upp. Applicera en mild bändning med en skruvmejsel för att hjälpa till att bryta packningen, om det behövs.
4

Vrid vevaxeln så att markeringen (oftast vit) på remskivan rader med markeringen på kamremmen lägre skydd. Använd en spärr och stort uttag för att rotera vevaxeln.
5

bort den övre och undre kamrem täcker genom att vrida bultarna som håller dem på plats moturs med en hylsa och spärrskaft. Med täcket bort, kontrollera inställningsmärkena och ordet UP på kamaxeldrevet ligger rätt. Använd en bit krita för att markera den yttre kanten av kamrem att säkerställa korrekt ominstallation.
6

Vrid skruven i mitten av vevaxelremskivan moturs med Ratchet och uttag som används i steg 4 för att ta bort skruven. Ta bort remskivan genom att dra det rakt ut från vevaxeln. Montera bulten i vevaxeln och vrid den medurs för att spänna och rikta vevaxeln och kamaxeln inställningsmärkena.
7

Lossa bulten i mitten av kamrem spännare och ta bort remmen.

8

Rotera de fem skruvarna som håller fast vattenpumpen till motorn moturs för att ta bort dem. Ta tag i vattnet drevet pumpdrivning och dra vattenpumpen rakt ut för att ta bort den. Kontrollera vattenpumpen monteringsplats för skräp och föroreningar och rengör därefter. Kontrollera att O-ringen har också tagits bort.
9

Montera nya O-ringstätning på den nya vattenpumpen och skjut pumpen på plats. Montera bultarna genom att vrida dem medurs för hand med fingrarna. Med momentnyckel:. 6 mm bultar till 9 foot-pounds, och 8 mm bultar till 16 foot-pounds
10

tillbaka kamremmen, se märket du gjort identifiera den yttre kanten är vänd ut. Var uppmärksam på routing. Routing remmen runt vevaxeln, spännare, vattenpump då kamaxel gör installationen enklare.
11

Rotera spännare skruven ett helt varv moturs för att säkerställa att spännaren kan väl spänna remmen. Låt spännaren att ta upp spänningar och sedan dra den till cirka 20 foot-pounds.
12

Vrid motorn genom sex fullständiga varv till rätt plats remmen och se till tidpunkten markerar ordentligt laguppställningen.

13

Vrid vevaxeln motsols med Ratchet och uttag för att ta bort den. Montera den nedre transmissionskåpan och dra åt bultarna för hand genom att vrida dem medurs. Skjut remskivan över änden av vevaxeln. Ta ut oljestickan och torka av ett tunt lager olja på vevaxeln bulten. Trä bulten in i änden av vevaxeln. Dra ut bulten till 181 foot-pounds. Rotera vevaxeln tills ett av hålen i kamaxeln är ovanför topplocket, vilket en socket förlängning kilas fast mot kamaxeldrevet och topplocket hjälper dig att uppnå rätt moment.
14

Montera den övre transmissionskåpan och dra åt båda skruvarna till cirka 20 foot-pounds genom att vrida dem medurs med Ratchet och uttag.
15

Ta bort den gamla ventilkåpan packning /O-ringen och montera den nya O -ring. Montera ventilkåpan på plats. Montera bultarna genom att vrida dem medurs för hand och dra åt dem till cirka 20 foot-pounds. Återanslut alla elektriska anslutningar du kopplat bort tidigare.
16

tillbaka remmarna tillbehörsdrivningens på remskivorna. Använd ett spett för att spänna remmarna och dra åt de två bultarna per tillbehör till cirka 30 foot-pounds.
17

Stäng kylventilen systemet avloppet genom att vrida den medurs tills den är tät. Fyll på kylsystemet med nytt kylmedel tills kylvätskan når till strax under kylaren påfyllningsröret. Starta motorn och låt den komma till arbetstemperatur samtidigt kontrollera för läckor. Toppa kylvätskan som behövs för att få upp nivån till strax under påfyllningsröret. Byt ut kylarlocket genom att installera den och vrida medurs samtidigt som du trycker ned.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70034.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.