Hur man byter en 2001 Audi A4 Quatro Radiator

Radiatorn på en Audi A4 Quattro består av en serie rör och fenor som går fram och tillbaka över bredden av kylsystemet. Motorns kylvätska passerar genom dessa rör och luft från utsidan, tillsammans med hjälp av kylfläkten, kyler vätskan så att den kan i sin tur hålla motorn svalna. Om dessa fenor har skadats, eller om kylaren har ett hål i det eller det är igensatt, måste du byta ut enheten. Du kan slutföra detta projekt i ditt garage eller uppfart och det tar ungefär en timme att avsluta jobbet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Skruvmejsel
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på bilen och kontrollera att motorn är helt kall innan du börjar. Även en något varm motor kan leda till allvarliga brännskador. Minuskabeln på batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och tappa ur kylvätskan genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel. Ta motorn undercover med en skruvmejsel.
2

Notera korrekt dirigering av tillbehöret drivremmen och ta bort den genom att vrida räknaren spännhjulet medurs med en skiftnyckel. Ta bort servopumpen hjälp av en skiftnyckel. Ta bort den sekundära luftpumpen och konsolen med en skiftnyckel för att ta bort bultarna. Koppla bort kylarslangar med skruvmejseln för att lossa slangklämmorna.
3

Dra ledningsnätet från kylfläkten. Placera stoppklossar bakom bakhjulen av Quattro. Lyft den främre änden av bilen med hjälp av bil-uttaget. Placera en pallbock under Audi nära fästpunkten och höja den till ramen. Avlägsna skruvarna från fästena med hjälp av en skiftnyckel. Sänk kylaren och fläkten tillsammans från Audi.
4

Ta bort fläkten från den gamla kylaren och anslut den till den nya. Installera kylaren och fläktenheten tillsammans från botten av bilen. Montera det på plats genom att dra åt fästet bultarna med en skiftnyckel. Ta stödbenet från under Audi och sänk bilen till marken. Anslut ledningsnätet till fläkten.
5

Anslut kylarslangar och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Installera den sekundära luftpumpen och fästen och fäst den med en skiftnyckel. Montera servopumpen och dra åt bultarna med en skiftnyckel. Sätt tillbaka bältet tillbehöret enheten och dra åt den genom att vrida spännrullen medurs med skiftnyckel.
6

Montera motorn undercover med en skruvmejsel. Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med färska kylvätska. Starta Audi och kontrollerar systemet noggrant för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70007.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.