Anvisningar för byte av en 1990 Subaru Legacy Vattenpump

Byta vattenpump är väsentligt annorlunda på 1990 Subaru Legacy från de flesta andra bilar. Det finns ytterligare steg, såsom tömning av motorolja. Kontrollera att vattenpumpen är faktiskt ditt problem, och frågan är inte något så enkelt som termostaten. Hela proceduren tar ca 2 ½ - 3 timmar att slutföra och kan göras på din uppfart, sparar kostnader för arbetskostnader. Saker du behöver
Automobile jack
stödbenet
stoppklossar
Kylvätska dräneringskärlet
Oljetråg
Gear avdragare
Märkning krita
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen med en skiftnyckel för att lossa muttern. Tappa av kylvätskan i kylvätska tråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

Lyft upp bilen med hjälp av en bil jack. Placera en pallbock under ramen nära fästpunkten. Höj domkraften stå upp till ramen av bilen. Tappa ur oljan i Oljetråg genom att ta bort pluggen på oljetråget med en skiftnyckel. Byt tändstift på oljetråget och dra åt tätt. Avlägsna hela oljetråget, oljetråg plattan och olja sil från bilen, med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort bultarna. Sänk bilen till marken.
3

Ta bort oljestickan från röret. Ta tuben av motorn med en skiftnyckel.
4

bort generatorn från bilen, med hjälp av ett Ratchet och uttag för att ta bultarna ut. Ställ generatorn till sidan.
5

Lossa bulten på vevaxeln remskiva, och dra bort motorn. Ta bort locket kamremmen, med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Markera riktning och position av kamrem med märkning krita för korrekt placering när du sätter tillbaka den.
6

demontera kamremmen genom att ta bort spännaren med en skiftnyckel. Avlägsna kamaxeldrevet med en skiftnyckel.
7

Ta bort den bakre luckan kamremmen med en skiftnyckel. Höj fordonet med domkraft. Placera en pallbock under ramen nära fästpunkten, och höja den till ramen.
8

Ta bort locket på svänghjulskåpan, med en spärr och uttag för att ta bort skruvarna. Avlägsna luften fästet sug grenrör från luften sug grenrör och vevhuslock. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna.
9

Använd en skiftnyckel för att ta bort fästbultarna från vattenpumpens lock. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan. Ta bort impellern vattenpumpen med Ratchet och uttag. Ta bort impellern vattenpumpen och tätningen.
10

Installera en ny packning för vattenpumpen. Sätt pumphjulet igen, och dra åt pumphjulet bulten med hylsa och spärrskaft. Sätt vattenpumpen tillbaka locket på vevhuset och dra åt bultarna med en skiftnyckel.
11

Installera luften fästet sug grenrör till luftsuget grenröret och vevhuset. Använd en skiftnyckel för att dra åt bultarna. Sätt oljan sil och oljetråget tillbaka på bilen. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
12

Sätt tillbaka locket på svänghjulskåpan och dra åt bultarna med en skiftnyckel. Ta stödbenet från under bilen, och sänk bilen tillbaka till marken.
13

Sätt bakre kamrem täcka igen, och dra åt bultarna med en skiftnyckel. Montera kamaxeln drevet, och dra åt den med en hylsa och spärrskaft. Sätt spännaren kamremmen och kamremmen igen enligt dina markeringar. Dra åt spännaren med en hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka locket kamremmen, och dra upp det med en skiftnyckel.
14

tillbaka vevaxelns remskiva. Sätt generatorn tillbaka på bilen och löst installera bultarna. Dra tillbehöret bältet beroende på hur det kom ut, och sedan dra bältet tätt med generatorn. Dra åt skruvarna på generatorn.
15

Sätt oljestickan röret tillbaka på bilen, och dra åt muttern med en skiftnyckel. Ersätt oljestickan i röret.
16

Fyll motorn med ren olja genom att fylla öppningen. Lägg kylvätska till kylaren och behållaren. Anslut den negativa batteripolen, och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta bilen och kolla noga efter läckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69740.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.