Hur man byter en radiator i en Nissan Pathfinder

Om du tar väl hand om din Nissan Pathfinder, kommer den att hålla i många år. En del av detta innebär att ta hand om problem, till exempel en skadad eller korroderad radiator, så snart de uppstår. Om du har några mekaniska kunnande, kanske du vill prova att byta kylaren själv. Här är hur man byter kylare i 1996 och 2004 modellen Nissan Pathfinder. Saker du behöver
Jack och pallbock
hjulblock
återförslutningsbara behållare slangar
Replacement, om nödvändigt
Replacement radiator
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Pathfinder med en domkraft och placera den ordentligt på en pallbock. Blockera bakhjulen för att hålla dem från att rulla. Ta undercover och fjädring medlem stanna så att du har tillgång till botten av radiatorn.
2

Leta i kontakten på undersidan av kylaren. Lossa pluggen och låt rinna motorns kylvätska i en återförslutningsbar förpackning.
3

Koppla nedre kylarslangen och övre kylarslangen. Ta några minuter att kolla slangarna. Om du märker slitage, sprickbildning eller utbuktning, är det en bra tid att byta slangarna.
4

bort kylarens vanten, både övre och nedre. Om din Pathfinder har en automatisk växellåda, ta bort slangarna oljekylare. Koppla loss slangen reservoartanken och ta bort kylaren fäste.
5

Lyft kylaren försiktigt ur fordonet.
6

Installera den nya kylaren och installera om alla motor komponenter i omvänd ordning som de togs bort, var noga med att dra åt alla skruvar och clips säkert.
7

Fyll motorn med en blandning av hälften frostskyddsmedel och hälften destillerat vatten. Lämna kylarlocket off, starta motorn och låt den värmas upp i flera minuter. Kontrollera vätskenivåer och top off, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69196.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.