Överhettning Efter Thermagasket Reparationer

Thermagasket är den typ av bil som användes för att reparera olika motorproblem. Det används specifikt för att behandla en blåst topplockspackning. Det här problemet uppstår efter överhettning, och åtföljs av andra symptom som vatten i oljan, vita emission (ånga) som kommer från avgasröret och Mullret från kylaren. Skaparna av Thermagasket, RX Auto uppmanar auto mekanik att applicera materialet enligt anvisningar för att förhindra ytterligare problem från topplockspackningen. Dock kan ytterligare överhettning uppstå. Enligt RX Auto, har det ursprungliga problemet inte returneras. Thermagasket Components

RX Auto beskriver ingredienserna i Thermagasket som "keramisk fiber, elementärt kol och järn metallegering." Dessa material används för att binda gjutjärn, stål och aluminium motorkomponenter efter en överhettning incident. De tenderar också att "aktivera" i extrem värme, skapa en ännu tätare försegling än området hade innan. När en topplockspackning blåser på grund av överhettning, Thermagasket appliceras på utrymmet mellan motorblocket och cylinderlocket, enligt RX Auto. Det patchar hålet för gott. Addera Seal Gränser

Enligt RX Auto är Thermagasket effektiv i 94 procent av fallen blåst topplockspackning. Det kan också motstå upp till fyra gånger den normala temperaturer som skapas av motorn. Eftersom materialen skapar en stramare tätning som värmen ökar, överhettning efter applicering Thermagasket inte kommer att bryta bindningen.
Sealing Misstag

mekaniker bör inspektera Thermagasket sigill för att säkerställa att den tillämpas enligt instruktionerna. Med frostskyddsmedel i kylsystemet kan orsaka problem med Thermagasket tätningsmedel, som kemikalier inom båda problemen är inte kompatibla, enligt RX Auto. Felaktigt rensa skräp och bitar av den tidigare topplockspackning kan också leda till en tätning som inte är tät och att efterföljande överhettning.
Andra möjligheter

Eftersom Thermagasket obligationen inte bryta så motorn blir överhettad, är överdriven överhettning efter tätningen appliceras innebär att problemet är inte topplockspackning som tidigare reparerades. Enligt skaparna av Thermagasket (RX Auto), kan problemet vara i fel kylarlocket, problem i kylfläkt, kylare, värmeelement, termostat eller någon annanstans i kylsystemet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70155.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.