Hur man byter en 1989 Chevy Celebrity Vattenpump

Chevrolet producerade Celebrity 1981-1989. Det finns fortfarande ett antal av dessa fordon på vägarna i dag, på grund av en kombination av en hög kvalitet bil och ägare som har utförts korrekt underhåll. Vattenpumpen på en kändis behöver ibland bytas. Någon utan fordonsindustrin erfarenhet kan göra denna reparation i cirka två timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
Märkning krita
Scraper
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Börjar med en kall motor, tappa ur kylvätskan från motorn till tråget genom att öppna ventilen kylaren avloppet. Byt dräneringsventilen när kylvätskan runnit in i tråget.
2

Använd markeringen krita för att markera dragningen av Serpentine belt. Lossa spännrullen med en skiftnyckel och dra serpentin remmen från motorn. Lossa generatorn och skjut den mot motorn.
3

unbolt vattenpumpen remskiva med en hylsa och spärrskaft och dra bort det från vattenpumpen.
4 < p> unbolt vattenpumpen med en hylsa och spärrnyckel och dra bort det av motorn. Använd en skrapa för att avlägsna eventuell kvarvarande tätningsmaterial från vattenpumpen monteringsytan.
5

Placera ny packning och vattenpumpen på motorn. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Montera remskivan på vattenpumpen och dra åt bulten med en spärr och uttag.
6

Sätt Serpentine bältet tillbaka på motorn enligt den rutt som du markerat. Dra åt kugghjulet med en skiftnyckel. Dra generatorn på plats och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.
7

Fyll kylsystemet med kylvätska och starta bilen. Kontrollera systemet noggrant för eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69747.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.