Hur man byter termostat i en 2004 Optra

Termostaten styr arbetstemperaturen hos en motor. En termostat som fastnat i stängt läge kommer inte låta kylvätska cirkulera genom kylaren och kommer att orsaka att motorn överhettas. En termostat fastnat i öppet läge kommer inte låta motorn når normal arbetstemperatur. Resultatet är bortkastade bränsle och dålig motorprestanda. Saker du behöver
Tänger
dräneringskärlet
mutterdragare
Rags
Razor skrapa
Rengöringsmedel
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn och kylsystemet är kallt. Öppna dräneringsventil i botten av kylaren och låt kylvätska rinna i pannan. Skruva av kylarlocket för att släppa något vakuum i systemet. Ta den övre kylarslangen vid termostathuset med en tång för att komprimera klämman. Ta bort skruvarna som håller termostathuset till cylinderhuvudet. Ta termostaten och tätningen från höljet genom att trycka monteringsflänsen ner och vrida termostaten medurs.
2

Inspektera termostathuset för små gropar och sprickor. Om det finns, byt ut huset för att förhindra läckage. Rengör huset, varvid cylinderhuvudet passytan och åt skruvarna med en liten borste, renare och trasa. Kylarslangen ska vara ren och smidig utan inre rester, sprickbildning eller stelhet. Rengör slutet inifrån och ut med trasa och lite tvålvatten. Den kylvätska ska vara ren utan rost, olja eller grumlighet. Om du tänker återanvända kylvätska, sila den genom någon ren nylon slang för att avlägsna löst skräp och smuts.
3

Sätt fast termostaten i huset tillsammans med en ny tätning. En lätt smeta vaselin smörjer tätningen och hålla den från att oavsiktligt riva under installationen. Lägg en ljus beläggning av gängtätning på skruvarna och vridmomentet till 11 foot-pounds. Återanslut den övre kylarslangen och sätet klämman. Se till att dräneringskranen är stängd och fylla på systemet med ren kylvätska. Starta bilen och föra den upp till arbetstemperatur med värmaren på full. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70067.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.