Vilka är de Skador på en bil Överhettning?

Moderna bilar är utrustade med ett flytande kylsystem för att ta bort överskottsvärme från motorn och dispergera den i atmosfären genom kylaren. Den kylarlocket trycksätter systemet för att höja kokpunkten för kylmedel och en termostat styr kylmedelsflödet genom kylaren för att hålla motorn vid den lämpliga arbetstemperaturen. Skadade kylsystem komponenter och låg kylvätskenivå kan leda till att motorn överhettas och leda till allvarliga motorskador. Motorskador

Överhettning kan orsaka skador på termostaten när paraffin pelleten över expanderar och läckor från sin behållare. Detta förhindrar att termostaten från att nå helt öppet läge när nå driftstemperatur på efterföljande resor, och kan bidra till en ihållande överhettningstillstånd. Motorolja förlorar viskositet, hindrar den från att korrekt smörjning av motorkomponenter, vilket orsakar slitage och överdriven metall-till-metall-kontakt mellan de motordelarna. Rörliga delar såsom komponenter gasarmaturen och kolvarna kan öka i diameter från värmen, vilket minskar glapp i motorn, vilket leder till skärning, scoring och den eventuella beslag av motorn. Topplock öka i storlek från värmen med en större hastighet än motorblocket, vilket leder till relativ rörelse mellan cylinderhuvudet och blocket som kan orsaka fel på topplockspackningen, och i extrema fall, knäckt cylinderhuvuden. Undvik katastrofal motorskador genom att stänga av motorn vid första tecken på en överhettning.
Överhettning Orsaker

bilmotorer överhettas från flera orsaker. Det vanligaste är dåligt underhåll av kylmediet, att inkludera låg kylvätskenivå och otillräcklig mängd underhåll. Med tiden förlorar kylvätska sin förmåga att leda värme från motorn och sprida det genom kylaren. Låg kylvätskenivå minskar också kylsystem effektivitet och orsakar en överhettning. Felaktigt fungerande termostater fungera som en begränsning i kylkretsen och förhindra tillräckligt flöde genom kylaren. Motorolja hjälper till att avlägsna värme från motorkomponenter, och låg eller slitna olja kan bidra till en uppbyggnad av spillvärme i motorn. Radiatorer kan drabbas av sedimentering, vilket orsakar de inre rören för att täppa, vilket förhindrar kylaren från ordentligt överföra värme. Se till att kylaren fläktrem har rätt spänning, eller om det är en elektrisk fläkt, kontrollera att den är aktivering när motorn nått driftstemperatur.
Överhettning förebyggande

Korrekt underhåll av kylsystemet och motorolja är nödvändig för att förebygga överhettning. Följ fordonstillverkarens rekommenderade serviceintervall och rutiner för att upprätthålla kylsystemet och förhindra överhettning. Kontrollera gummipackningen på kylarlocket och sätt på locket om den är skadad eller sliten. Spola kylaren för att förhindra sedimentering, och byta ut kylvätskan med rätt intervall. Reparera eventuella slangar eller packningar vid första tecken på läckage att förhindra att förlora kylvätska. Byt olja vid lämpliga intervaller för att behålla sin värmeöverföring och smörjande egenskaper. Håll utsidan av radiatorn rent och fritt från skräp som skulle kunna minska luftflödet och hämma värmeöverföring. Upprätthåll korrekt kylvätskenivå i kylaren och expansionskärlet.
Emergency Överhettning Rutiner

en överhettad situation, är det möjligt att ta bort små mängder av överskottsvärme från kylsystem genom att vrida värmaren passagerare hytt till "på" läge och vrida värmefläkt för högt. Detta tar bort en del värme från systemet och ventiler den in i passagerarutrymmet. Även kupén kan bli obehagligt varmt, kan denna åtgärd hålla bort kritiska överhettning för några ögonblick, vilket ger dig tid att navigera till säker nöd parkering. Dra över så snart det är säkert och stäng av motorn. Öppna huven och låt motorn svalnar genom konvektion innan du försöker ta bort kylarlocket. Täck kylarlocket med en trasa innan du tar bort den för att förhindra skador från het kylvätska eller ånga läcker ut från kylaren. Häll aldrig kallt vatten eller kylvätska till en överhettad motor, eller allvarliga motorskador uppstår. Efter det problem som orsakade din bil överhettas har behandlats
Överhettning Recovery

, flush och fyll på kylsystemet om det inte gjordes som en del av reparationen. Testa termostat och kylarlock för korrekt drift och byt efter behov. Dessutom byte av motorolja eftersom överhettning kan förtid försämra oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70175.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.