Hur du ändrar ett värmeelement på en 1977 Ford lastbil

Om värmeelementet är blockerad på din 1977 Ford lastbil, kommer du inte att kunna värma insidan av lastbilen. Blockering sker när kylsystemet inte är väl underhållna och slam byggs upp inuti systemet. Det bästa sättet att reparera en igensatt värmeelement är att ändra det. Du kan göra reparationen själv och spara en massa pengar på arbetskostnader. Du bör kunna slutföra projektet i ungefär två timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Motorkylvätskans
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plan mark och i parkeringsbromsen. Låt motorn svalna helt innan du startar projektet. Koppla av temperatur och funktion styrkablar från värmarhuset. Koppla bort kablaget från fläkten motståndet genom att koppla ur den. Ta bort de fem skruvarna som inloppskanalen till värmarhuset.
2

Koppla ledningarna från fläktmotorn. Öppna ventilen på botten av kylaren med hjälp av en skiftnyckel. Tappa ur kylvätskan in i tråget. Stäng ventilen kylaren drain och placera dräneringstråget utom räckhåll för dina husdjur. Motorns kylvätska ska tas till en återvinningsstation för destruktion.
3

Lossa slangarna från värmaren kärnan i brandväggen genom att lossa slangklämmorna med en skruvmejsel. Ta bort de tre värmaren muttrarna med en skiftnyckel och ta bort värmaren från fordonet. Ta bort packningen mellan slangarna och instrumentpanelen kärnan rören.
4

Ta bort de fyra skruvarna från värmeelementet luckan och dra värmeelementet från värmaren. Sätt in den nya värmeelementet och sätt tillbaka locket, dra åt de fyra skruvarna med skruvmejseln. Montera den nya packningen mellan slangarna och instrumentpanelen. Anslut slangarna till rören värmeelementet och dra åt slangklämmorna med skruvmejseln.
5

Anslut de elektriska ledningarna till fläktmotorn. Anslut inloppsröret till värmarhuset och installera de fem skruvarna med en skruvmejsel. Anslut ledningarna till fläktens motstånd. Anslut temperatur och funktion styrkablar till värmarhuset. Fyll på kylaren med färsk kylvätska och starta trucken. Kontrollera systemet för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70052.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.