Bil Överhettning Symtom

När din temperaturmätare når "H" det kanske för sent att förhindra en större haveri. Känna symptomen på en överhettad bil och hur de uppstår kan vara skillnaden mellan att reagera och invalidiserade. Identification

Annat än en låg oljenivå eller lågt oljetryck ljus, det finns inte en mer betydande del av en bils instrumentering än en stigande temperatur mätare eller en glödande "Hot" ljus. Dessa lampor är egentligen den enda bekräftelsen en drivrutin har att hans bil är verkligen överhettning. Det är identifieringen av symptomen på en överhettad bil som gör det möjligt för bilisten att avvärja en illa skadad motor. Överhettning är alltid en traumatisk händelse för en bilens motor, vilket gör att tidig upptäckt av symptom en viktigt komplement till den informerade bilist verktygslåda.
Fastnat termostat

Bilens termostat är en ventil som styr kylmedelsflöde från motorblocket till kylaren. När motorn är kallt termostaten förblir stängd så att kylmediet kan nå arbetstemperatur snabbare och ger också värme till passagerarutrymme. Termostaten har en fjäder på det som rör sig beroende på vattentemperatur orsakar termostaten att öppna. Ibland termostaten inte öppnas därmed begränsa kylmedelsflöde till kylaren där det skulle kylas ner. Detta tillstånd är ofta orsaken till överhettning. Symtomen vid denna anledning skulle vara en stigande temperatur mätare och eventuellt förlust av värme inne i bilen.


Begränsad Kylare

En bils kylare kommer att ha tusentals liter kylvätska passerar under sin livstid. Tillsammans med kylvätska kommer partiklar i form av korrosion bryta loss från olika delar av bilens kylsystem. Dessa förorenar samla in rören i kylaren minska dess effektivitet. Omfattande "plugga" i kylaren gör att bilen överhettas. The symptom på detta tillstånd skulle vara en stigande temperatur mätare som går upp när du accelererar. Addera kylvätskeförlusten

bilens kylsystem är ett slutet system. Du är inte meningen att tappa kylvätska. Tillräckligt kylvätskeförlusten kommer att orsaka att motorn går varm eftersom motorn är uppvärmning mindre kylmedel till högre temperaturer. Symptomet av överhettning inducerad av kylvätska förlust skulle vara en pool av kylmedel på trottoaren när läckan är externa. under huven Steam som förlorade kylvätska träffar heta delar av motorn, eller en stigande temperatur mätare i fallet med en omätbara motor relaterat läcka. Naturligtvis skulle mätaren går också upp om läckorna inte upptäcktes.
Försämrade Water Pump

Bilar använder en remdriven pump för att driva vatten-och kylvätska genom kylsystemet. Denna del kallas vattenpumpen. Sällan pumphjulet som drar kylvätska genom pumpen rostar bort vilket gör det omöjligt att driva något genom systemet. Om detta inträffar temperaturmätaren stiger och kylvätska kommer att koka över i radiatorn.
inoperabel Fan

Mest kylfläktar elektriskt driven. Vissa drivs av fläktremmar. Om ett bälte raster eller den elektriska matningen till fläkten bryts överhettning uppstå. Elektriska fläktar är inställda på termostat när det behövs. När bilen körs på tomgång under längre perioder eller vädret är extremt varmt, kommer en misslyckad fan orsaka överhettning annars fungerar som en standby hjälpa till resten av kylsystemet. I stressbetingelser en inoperabel fläkt kommer att orsaka temperaturmätare att stiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69277.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.