Hur du ändrar en vattenpump i en 1998 Dodge

Vid byte av vattenpump på en 1998 Dodge eller något annat fordon, ta bort de delar i sekvens. Betala strikt uppmärksamhet åt hur de delar tas bort. Håll alla bultar och muttrar separerade när du tar bort dem. Ha alla dina verktyg och delar för att göra jobbet till hands. Var noga med att alltid vara på en nivå plats, och om du använder en domkraft, står användning jack med det. Inaktivera all elektrisk utrustning, såsom tändningslåset, vara säker på att den är avstängd. Håll alla vätskor, t.ex. frostskyddsmedel, borta från barn och husdjur, frostskyddsvätska är gift. Saker du behöver
dräneringskärlet
Kombination box och skiftnyckel set
hylsa och spärrskaft set
Extension och kardanknut
Skruvmejselsats
Packning skrapa
Stålborste
Packning sealer
Nya slangklämmor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Vattenpump borttagning
1

Lyft huven och ta bort den negativa batterikabeln ände. Tappa av frostskyddsmedel från värmeelement, avtappningspluggen ligger i botten av radiatorn. Om kylarvätskan är rostiga eller mer än ett par år gammal, skrota denna och ersätta det.
2

Ta bort skruvarna i fläktkåpa och luta höljet mot motorn. Detta kommer att ge tillgång till fläkten och fläktkoppling. Ta bort fläkten bultarna, fläkten och höljet ut tillsammans. Den fläktkoppling bör alltid läggas nedåt för att förhindra skador.
3

bort några andra delar som behövs för att komma till vattenpumpen. Dessa skulle omfatta fläktrem, generator, servopumpen och luftkonditionering kompressor. Det är inte nödvändigt att ta bort slangarna eller ledningarna på dessa delar, bara flytta dem ur vägen. Ta värmaren slangen och bypass slang som är ansluten till vattenpumpen. Ta bort alla slangkopplingar att tråden i vattenpumpen.
4

Ta ut vattenpumpen fästa bultarna och notera deras längder och var de kommer ut ur vattenpumpen. Ta bort vattenpumpen från motorn. Om vattenpumpen inte lossnar lätt, inte tvinga det. Kontrollera för att vara säker på alla bultarna har tagits bort. Ta bort pumpen och rensa bort den gamla packningen från monteringsytan av motorn. Rengör alla bultar och kontrollera trådarna för att vara säker på att de inte är strippad eller alltför rostig att återanvändas.
Vattenpump Installation
5

Applicera ett tunt lager av packning sealer på monteringsytan. Placera packningen på monteringsytan, och se till att skruvhålen är i linje. Applicera ett tunt lager sealer på utsidan av packningen. Ersätt de gängade rördelar för värmeslangen och bypass slang. Placera vattenpumpen upp till monteringsytan, ersätta de bultar i lämpliga hål och dra åt dem. Dra åt bultarna vattenpump till 30 foot-pounds.
6

Återmontera de delar du kan ha haft att ta bort för att få tillgång till vattenpumpen, såsom servostyrning, generator och luftkonditionering kompressor . Sätt en ny slangklämma på bypass slangen och dra åt. Snurra vattenpumpen för att vara säker att propellern inte skaver mot någon sak. Sätt en ny O-ring på värmaren-kylvätska returrör. Byt ut retur-kylröret och fästbult till motorn. Var noga med slitsen i röret vrids till botten av monteringsbulten. Detta kommer att korrekt positionera retur-tube-anslut värmaren slang och klämma.
7

Anslut den nedre kylarslangen och nya klämman och dra åt med en skruvmejsel. Montera remskivan vattenpumpen. Placera en svepning i motorrummet och luta tillbaka mot motorn. Byt fläktkoppling och fläkt som en komplett enhet och ersätta bultar. Dra åt bultarna till 20 foot-pounds. Koppla av spänningen på den automatiska remspännaren och ersätta den ormliknande drivrem, bältet ska dras korrekt. Om inte, kan motorn överhettas eftersom vattenpumpen roterar i fel riktning. Kontrollera att bältet-routing guide är på inner-fender passagerarsidan av bilen.
8

Byt radiatorn svepning och bultar. Dra åt med en hylsa och spärrskaft. Fyll kylaren med nya frostskyddsmedel. Använd en 50-50 blandning, att se till att stänga av petcock i botten av radiatorn. Dubbelkolla alla skruvar och slanganslutningar för att säkerställa att det inte finns några läckor. Anslut den negativa batterikabeln. Starta och värm upp motorn till driftstemperatur. Dubbelkolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69809.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.