Hur man installerar en termostat i en Mustang

Termostaten på din Ford Mustang styr bilens temperaturen genom att öppna och stänga för att tillåta kylvätskan. Du behöver installera en ny termostat i motorn om den gamla någonsin fastnat i antingen ett stängt eller öppet läge, det kan inte driva kylsystemet ordentligt när detta händer. För att installera en termostat, måste du först ta bort den gamla från bilen. Saker du behöver
Wrench
tång slangklämma
termostat
O-ringar
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln från bilens minuspol, detta kommer att vara svarta. Tappa ur kylvätskan i en behållare genom att ta bort avtappningspluggen på kylaren och sedan motorblocket. Inspektera kylvätskan för att se om det är tillräckligt ren för att återanvända.
2

Demontera luftkanalen som ansluter huset luftrenare till spjällhuset. Koppla den friska luftinloppsslang från kanalen vid sin snabbkoppling. Lossa slangklämman för att ta bort kanalen från spjällhuset, gör sedan samma sak på luftfilterhuset.
3

Lokalisera termostathuset. På V6-motorer, följ väg övre kylarslangen, koppla bort slangen från höljet genom att lossa dess slangklämma. På V8-motorer, är huset framför servopumpen, mellan fläkt och motor.
4

Ta bort locket genom att ta bort dess fästen. Du kanske måste trycka på locket för att få bort det - och se upp för spill kylvätska. Lossa termostaten från huset, tagit del av den position den är installerad i.
5

Installera den nya termostaten i huset lock i samma position den gamla i. var Använd en ny O-ring , smörja det med nytt kylmedel. På V6-motorer, montera O-ringen efter att placera termostaten i huset. På V8-motorer, gör det innan.
6

Anslut huset och koppla in alla delar som kylarslangen och luftkanalen. Fyll på kylsystemet - använd färska kylarvätska om gamla saker är förorenad på något sätt - och anslut batterikabeln
7

Starta Mustang motorn och låt den når normal arbetstemperatur.. Kontrollera om det läcker runt termostaten och kontrollera att termostaten fungerar korrekt. Den övre kylarslangen måste kännas varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69338.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.