Hur du ändrar termostat i en Ford Ranger

Ford Ranger har använt flera olika motorstorlekar, men den vanligaste fyrcylindrig motor storlek är 2,3-litersmotorn. Denna motor har en grundkonstruktion med termostat placerad inuti termostathuset på undre motorblocket. Du måste lyfta Ranger för att komma åt termostaten. Saker du behöver
Front-end ramper
Wheel chuck
Tänger
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
termostat
Shop handduk
Termostatpackning vätska
Radiator , 2 liter
destillerat vatten, 2 liter
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Drive Ford Ranger på en uppsättning av front-end ramper. Placera ett hjul chuck bakom bakhjulet för att hindra fordonet från att rulla av ramperna.
2

Kläm komprimeringsinställningarna flikarna på kylarslangen klämman placerade vid basen av det nedre värmeelementet. Klämma flikarna med tänger öppnas klämman och släpper trycket på slangen. Dra slangen från kylaren. Töm innehållet i kylaren i ett uppsamlingskärl.
3

Följ nedre kylarslangen till där det är fastsatt i motorblocket. Slangen ansluts till termostathuset. Lossa mussla och ta bort slangen på samma sätt som du gjorde i steg 2.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast höljet till motorblocket med en hylsa och spärrskaft.
5

Dra termostaten packningen utanför motorblocket. Dra den använda termostaten ur blocket.
6

Placera den nya termostaten i motorblocket för Ranger. Sätt i änden med den stora fjädern i motorblocket. Sätt i änden med stiftet sticker ut termostaten i termostathuset.
7

Torka av blocket och botten av termostathuset med en butik handduk.
8

Placera ny packning mot motorblocket. Håll packningen och termostaten på plats medan du placerar termostathuset över båda.
9

Secure allt med de två bultarna avlägsnats tidigare.
10

Placera den nedre kylaren slangen på termostathuset och vattnet utloppsröret på botten av radiatorn. Säkra båda ändar med klämmor kylarslangen.
11

Sätt två liter kylarvätska och två liter destillerat vatten i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69752.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.