Hur man reparerar och Ersätt en Malibu Kylarslang

Även om det kan vara produkter som du kan använda för en snabb kylarslangen reparation i en nödsituation, är de avsedda för tillfälligt bruk. Om du verkligen visste att en av kylarslangar på Malibu var på väg att misslyckas, det är ingen tvekan om att du skulle byta ut den. Skador på slangarna händer oftast från misslyckade kylsystem kontroller. General Motors rekommenderar att du kontrollerar kylarslangar var 12.000 miles. Saker att titta efter är bulor, sprickor och mjuka fläckar på slangens längd. Du kan byta ut en dålig kylarslangen på Malibu hemma med några verktyg. Reparationen bör ta mindre än 35 minuter. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats Sida 2 slangklämmor
Funnel
Visa fler instruktioner
1

höja och ordentligt stöd huven på din Malibu. Tryck nedåt på kylarlocket och vrid det moturs ett halvt varv för att låsa upp den och sedan ta bort locket från kylaren.
2

Placera en kastrull kylvätska drain direkt under avtappningspluggen på kylaren. Vrid avtappningspluggen för hand, moturs, och låta allt kylmedel rinna ur kylaren. Det bör ta 10 till 15 minuter för kylmediet att helt tömma. Efter denna tid, stänger avtappningspluggen genom att vrida den medurs tills den är säker.
3

Följ den nedre kylarslangen till där den ansluter på motorn. Lossa bulten på slangklämman och dra klämman tillbaka på kylarslangen. Dra den nedre slangen från sin anslutning till motorn.
4

Följ botten slangen över till dess anslutning på kylaren. Lossa bulten på slangklämman och dra klämman tillbaka på kylarslangen också. Dra slangen från sin anslutning i botten av radiatorn och ställ in slangen på sidan av din arbetsplats.
5

Skjut en ny slangklämma på båda ändarna av den nya nedre kylarslangen. Doppa pekfingret i kylmediet i avloppet pan och använd kylvätska på fingret för att smörja insidan av kylarslangen. Bara smörj så långt fingret kan nå eller de första 3 inches av slangen.
6

Montera den nedre kylarslangen vid dess motor anslutningen först. Skjut slangklämman tillbaka i position 1/2-inch från läppen av slangen. Dra åt skruven på slangklämman tills det är handkraft och sedan lägga till en extra kvarts varv.
7

tillbaka kylarslangen på sin anslutning i botten av radiatorn. Placera och dra åt slangklämman precis som du gjorde för motorns anslutning.
8

Fyll kylaren med hjälp av en tratt för att undvika att spilla kylvätska. Du kan använda dräneringstråget s kylvätska om du nyligen rensade kylsystemet eller om kylvätskan har mindre än 20.000 miles av användning.
9

Sätt kylarlocket tillbaka ordentligt och starta Malibu. När motorn har varit igång i 10 minuter, ta reparationen område för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69642.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.