Hur man byter vattenpumpen på en 2002 Protege 5

Vattenpumpen på Mazda Protege 5 cirkulerar kylvätskan genom motorn för att förhindra överhettning. Ett högt gnisslande ljud som kommer från pumpen innebär att lagret är dåligt och du behöver byta ut den. Denna reparation är inte svårt, men det tar ungefär två timmar att slutföra på grund av de övriga delar du behöver för att ta bort för att komma åt pumpen. Även om det finns flera motorer för Mazda har Protege 5 2.0L motorn i basmodellen. Saker du behöver
dräneringskärlet
Stoppklossar Sida 2 domkrafter
Wrench set
Hylsnyckelsats
Board, 2-fot
kamaxelhjulet hållare
Märkning krita
Scraper
Måttband
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Börjar med en kall motor, placera ett uppsamlingskärl under Mazda radiator. Öppna ventilen på kylaren med hjälp av en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Om du håller kylmediet ren, kan du använda den igen när projektet är klart. Placera kylvätska utom räckhåll för barn och djur.
2

Lossa terminalen muttern på den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och dra bort den från batteriet. Detta förhindrar oavsiktlig kortslutning av någon av de elektriska komponenterna på Mazda. Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen av Protege. Lyft den främre delen av bilen med en domkraft placerad under ramen.
3

Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk bilen jack precis tillräckligt för att vila bilen på stativet. Placera en bil jack och en 2-fot ombord under motorn. Höj jack tillräckligt hög för att stödja motorn. Ta bort den främre motorfästet med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
4

Avlägsna locket kamremmen med en hylsa och spärrskaft för att lossa fästbultarna. Vrid vevaxeln medurs med en skiftnyckel tills tidpunkten markerar på drevet och oljepumpen laguppställningen. Avlägsna låsbulten från vevaxelns remskiva med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
5

Placera ett kamaxelhjulet verktyg mellan de kamaxeldrev att hålla dem på plats. Lyft bilen så högt att ta bort stödbenet, sedan sänka fordonet till marken. Lossa bulten på spännaren med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
6

Dra spännaren bort från mitten av motorn för att lossa spänningen på kamremmen. Markera med märkning krita position och riktning av kamrem om du tänker återanvända den. Dra kamrem från motorn. Ta justeringsbulten från servopumpen med en hylsa och spärrskaft.
7

Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket. Rengör blocket ytan med en skrapa för att ta bort den gamla packningen material. Placera en ny packning på motorblocket tillsammans med den nya vattenpumpen. Installera vattenpumpens skruvar och vridmoment dem till 14 till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Installera power bolt styrningen justering och vridmoment det till 12 till 16 foot-pounds. Montera kamremmen, rada upp markeringarna så det går i rätt riktning om du använder den gamla remmen igen. Avlägsna kamaxelhjulet hållare från bilen. Rotera montering två hela varv, så kontrollera att markeringarna fortfarande korrekt rikta.
9

Kontrollera spännaren våren för korrekt längd, vilket bör vara 1.44 inches, med måttband. Dra remspännaren på plats och dra fast det med en hylsa och spärrskaft. Vrid kamaxlarna med hjälp av en skiftnyckel för två hela varv och kontrollera att inställningsmärkena ordentligt justera. Hissa upp bilen med hjälp via uttaget. Placera pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
10

Sänk domkraften nog att låta bilen vila på stödet. Ta bort stången från mellan vevaxeln kedjehjul och installera låsbulten för vevaxelns remskiva. Dra åt bulten till 108-116 fot-pounds med momentnyckel. Placera locket kamremmen på motorn och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.
11

Höj Protege tillräckligt högt med domkraften för att ta bort stödbenet från under bilen. Sakta sänka bilen till marken. Se till att ventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylsystemet med kylvätska. Anslut den negativa polen på batteriet och dra åt muttern med en skiftnyckel.
12

Starta Mazda Protege motorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Noggrant kontrollera motorn för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70170.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.