Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Toyota Corolla

Den finansiella investeringar i en bil för de flesta människor är den näst största köpet kommer han att göra. För att säkerställa att denna investering betalar offs på lång sikt, bör du utföra periodiskt underhåll kontroller. Kontroll av kylsystem för läckor är en sådan uppgift. Dessutom, om du blir skicklig på denna inspektion, kan det hjälpa dig att fastställa anledningen till en oväntad nedgång i kylvätskenivån i framtiden. Saker du behöver
Handskar Ficklampa
långärmad skjorta
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Flytta Toyota Corolla från sin normala parkering plats och kontrollera området därunder parkeringsplats. Eftersom kylvätska är oftast orange, blått eller grönt, borde du inte ha några problem spotting något läckage på marken. Även om du inte ser någon kylvätska, betyder inte nödvändigtvis innebar att det inte är en läcka,. Motorns värme kunde ha brunnit upp kylvätskan innan den nådde marken Öppna
2

huva och inspektera kylsystemet slangar. Det bör finnas två uppsättningar av slangar. De två som förbinder kylaren till motorn och de två som ansluter motorn till värmeelementet, som är bakom motorn nära vindrutan. Leta efter några slangar med bulor, sprickor eller sprickor.
3

Undersök vattenpumpen och packningen av Toyota Corolla. Vattenpumpen är bakom motorfläkten och packningen tätningen förbinder pumpen och motorblocket. Kontrollera om någon missfärgning eller korrosion på vattenpumpen eller packningen.
4

Inspektera alla synliga delar av kylaren med en ficklampa. Glöm inte att titta under kylaren som rock och väg skräp kan skada undersidan av kylaren. Återigen kommer den kontrollampa tecken vara missfärgning och korrosion.
5

Verifiera kylaren är sval vid beröring och sedan försiktigt bort kylarlocket. Öppna ett varmt eller varmt element är extremt farlig, eftersom den trycksatta kylmediet inuti kan nå 250 grader.
6

Fyll kylaren med färsk kylvätska och slå på motorn. Slå sedan värmaren till hög inställning. Låt Toyota Corolla köra i ca 15 minuter som denna.
7

Stäng av motorn och kontrollera alla bildelar från de tidigare stegen. Om det fortfarande inga tecken på läckage, är orsaken troligen intern läcka. I vilket fall bör du ta bilen till ett kylsystem specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69163.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.