Hur byter jag termostat i en 1992 Honda Accord?

Honda Accord Termostaten är placerad vid den motsatta änden av den övre kylarslangen, nära vattenpumpen. Termostaten reglerar motorns temperatur genom att reglera flödet av kylvätska när motorn värms upp. När den operativa temperaturen ökar, öppnar en ventil inuti termostaten att låta ytterligare kylmedelsflöde genom slangarna, skydda motorn från överhettning. När dina Accord överhettad kanske en fast termostat vara att skylla. Köp en ersättare termostat från en Honda återförsäljare eller auto delar butik. Byt termostaten hemma och spara en stor laddning reparatör. Saker du behöver
Wrench och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
SPACKEL
Byte termostat
Momentnyckel
Kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Accord. Se till att motorn är kall, sedan bort kylarlocket. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen, på förarsidan av kylaren. Lossa kylarens avtappningsplugg med en skiftnyckel.
2

Vänta medan kylvätskenivån avloppet tills det är under nivån för den övre kylarslangen. Dra åt kylarens avtappningsplugg. Lossa slangklämman på termostaten änden av den övre kylarslangen med en platt skruvmejsel. Skjut slangklämman upp slangen och dra änden av slangen från termostathuset. Addera 3

Avlägsna bultarna som håller termostathuset med en hylsa och spärrskaft. Separera locket från fästet området. Lossa termostaten från huset och kassera den. Skrapa eventuella rester av packningen utanför huset och monteringsytan med en spackel.
4

in den nya termostaten i huset. Placera den nya packningen på monteringsområdet och säkra huset till monteringsområdet med monteringsskruvarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna till 9 pund-fot med din momentnyckel.
5

Byt kylarslangen. Placera slangklämman och dra åt den med en platt skruvmejsel. Lägg kylvätska till kylaren tills nivån är fullt. Byt ut kylarlocket. Starta motorn och titta efter eventuella läckor som motorn värms upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69678.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.