Hur man byter en Durango termostat

Dodge Durango är en fullstor SUV kan inte bara dragande många människor, men också för bogsering släpvagnar, båtar och husbilar. Detta är på grund av Durango s stora motorstorlek. Om du planerar att använda din Dodge Durango till sin fulla kapacitet du behöver för att kontrollera att motorn är igång i toppskick. Den extra vikten av bogsering kan orsaka att motorn går varm, och om termostaten inte fungerar, kan du skada din motor, kostar tusentals att fixa. När termostaten misslyckas, se till att byta ut det innan du gör något tungt dragande. Saker du behöver
PVC packning Maker Review Dodge Durango termostat
Skiftnyckel
Scraper
Shop handduk
Tryckluft
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera termostaten skyddet genom att först hitta den kylarslangen som sträcker sig från toppen av radiatorn. Den andra änden av denna slang är ansluten till termostaten locket.
2

Ta bort locket som håller termostaten i insugsgrenröret med en skiftnyckel. Det finns två skruvar som håller locket på plats. När bort, ställ dem åt sidan eftersom de kommer att återanvändas.
3

Dra termostaten ur insugningsröret av Durango och plugga igen hålet med en handduk, för att förhindra gamla packningen material kommer in i motorn.
4

Skrapa den gamla packningen bort av Durango s insugningsröret med en skrapa eller skruvmejsel. När den gamla packningen hade skrapats av, blåsa av insugningsröret med tryckluft för att avlägsna eventuella bitar av gamla packningen. Ta bort handduken från hålet.
5

Placera en sträng av PVC packning maker på den bearbetade flänsen att termostaten bultarna på. Låt PVC packning maker "skin", eller fast upp, i tio minuter.
6

Placera den nya termostaten i insugningsröret av Dodge och skruva termostaten täcker tillbaka på grenröret med originalbultarna.
7

Starta din Durango och låt den värma upp. Kontrollera locket så att ingen olja läcker. Om vätska läcker du kan dra åt locket för att stoppa läckan. Om det inte fungerar måste du ta bort PVC-packning och göra om den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69433.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.