Hur man byter vattenpumpen på en '95 Buick Regal 3,1

Buick Regal ansågs vara en av de mest raffinerade familjens bilar som GM under 1995. Det kom med en rad alternativ från anpassade till Grand Sport och storlekar motor som 3,1-liters eller 3,8-liters V-6 motor. Den 3,1-liters motorn var den vanligaste motorn och ger den bästa bränsleekonomin. Det enda problemet var att insugningsröret packning skulle läcka kylarvätska in i motorn och orsaka överhettning. Byte av packningen bidragit till att förlänga motorns livslängd, men om någon olja kom in i kylsystemet vattenpumpen skulle bli nästa del att misslyckas. Saker du behöver
kylvätska dräneringskärlet
Ratchet
Metric uttag
Open-end metriska skiftnycklar
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
mobiltelefon eller kamera
Stålborste
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park Regal på en plan, fast yta och låt motorn cool.Place hjulet kilar runt bakdäcken. Lyft fordonets front genom att placera domkraften under en kropp nypa svets och placera en pallbock under nypa svets. Upprepa för den andra sidan. Öppna huven. Ta bort kylarlocket. Leta kylarens avtappningsplugg på botten, förarsidan av kylaren. Ta bort avtappningspluggen och låt kylvätskan rinna in fångsten pan. Låt radiatorn till fullo dränera.
2

Ta en bild eller rita ett diagram av serpentin remdragningen att använda som referens. Lossa vattenanslutningen bultarna remskiva med Ratchet och uttag. Tag bort remmen genom att placera spärrhaken i det fyrkantiga hålet på spännarmen och lyfta i spännaren. Spännaren och remskiva är placerade direkt under generatorn. Låt bältet hänga på motorfästet. Avlägsna vattnet bultarna remskiva och remskiva.
3

Ta bort de fem vatten bultarna pumphuset. Ta vattenpumpen. Rengör vattenpumpen monteringsytan med stålborste. Installera den nya vattenpumpen och dra åt bultarna till 89 tum-pounds med momentnyckel. Montera remskivan vattenpumpen och skruvar tills de är handkraft. Installera Serpentine belt genom att dirigera den i samma mönster och dra upp spännarmen med spärrfunktion. Dra åt bultarna remskiva till 18 foot-pounds.
4

Stäng kylarens avtappningsplugg och dra åt den för hand. Sänk fordonet. Lossa de två mässing kylsystem skruvar systemets avluftningsskruvarna. En ligger ovanför vattenpumpen på värmaren utlopp, och den andra är på termostathuset. Fyll kylsystemet med en blandning av 50/50 kylvätska till destillerat vatten. Fortsätt att fylla tills kylvätskan börjar komma ut ur avluftningsskruvarna. Stäng luftningsskruven och dra åt dem en aning tills de är förseglade. Fyll kylvätska till den övre delen av påfyllningshalsen. Montera kylarlocket. Starta motorn och låt den värmas upp. Titta på temperaturmätaren och inte tillåter motorn att överhettas. Stäng av motorn och låt motorn svalna. Kontrollera motorns kylvätska och råga om det behövs. Fyll kylvätskebehållaren till hela linjen. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70209.html

Previous:
Next: No

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.