Hur man lägger in en termostat i en 1999 Hyundai Elantra

Hyundai Elantra är en kompakt personbil som har funnits i USA sedan 1992. Med 1999 års modell, introducerade Hyundai en 2,0-liters motor som i stort sett oförändrad tills Elantra formades under 2007. Som med alla motorer, spelar kylsystemet en viktig roll, och en korrekt fungerande termostat är central för det systemet. Det är viktigt att byta ut en trasig termostat så snart som möjligt. Lyckligtvis är detta en enkel uppgift att Elantra ägare lätt kan göra själva. Saker du behöver
Tänger
Scraper
mutterdragare
Skruvmejslar
Clean dräneringskärlet
frostskyddsmedel (tillval) katalog Destillerat vatten (tillval) katalog Ny termostat och packning

Visa fler instruktioner
1

Park Elantra på en plan yta och låt motorn svalna i minst 30 minuter. Öppna huven och noggrant testa kylaren för att vara säker på att det inte är varmt.
2

Ta bort kylarlocket. Skjut under fordonets front och lokalisera avtappningspluggen på botten av radiatorn. Placera drain pan under pluggen. Lossa pluggen med en tång tills kylvätska flödar fritt ut ur kylaren. Låt radiatorn rinna tills kylmediet nivån i kylaren är under nivån för termostathuset. Detta kommer att vara när radiatorn är ungefär halvfull. Stäng avtappningspluggen med tång.
3

Lokalisera termostathuset genom att följa slangen ner kylaren tillbaka till motorn. Placera drain pan under termostathuset att fånga några kylvätska droppar. Lossa de två fästbultarna på vattenutloppshuset montering. Ta bort kopplingen från termostathuset.
4

Ta bort packningen som bildar tätningen mellan vattenutloppshuset montering och termostathuset. Om packningen har fastnat i beslag eller huset, försiktigt skrapa packningen av metallen. Se till att inte repa metallytorna.
5

Dra termostaten rakt ut från termostathuset. Sätt i en ny termostat så att termostaten flänsen sitter ordentligt i huset.
6

Montera en ny packning. Installera armaturen vattenutloppshuset.
7

Fyll kylaren med kylvätska. Om kylvätska som du tömd är ren, återanvända det. Annars använder en blandning av lika delar av motorns kylarvätska och destillerat vatten.
8

Starta motorn. Beakta noga för kylvätskeläckor när motorn värms upp. Termostaten ska öppna vid den angivna temperaturen 177 grader F, och det bör vara helt öppna vid angiven temperatur på 201 grader C. Var noga motortemperaturen läsa på förarens instrumentpanel är normalt, och att kylfläkten slår på och off som det ska. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69781.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.