Hur man installerar en vattenpump i en 1984 LeBaron 2.6

Vattenpumpen i bilen cirkulerar kylvätskan genom motorn för att hålla det svalt. Om pumpen går sönder kommer kylvätskan cirkulerar inte och motorn kan överhettas. En av orsakerna till en vattenpump kan misslyckas i 1984 LeBaron är att packningen mellan huset och pumpen kan gå dåligt. När detta händer, det är inte en riktig tätning och pumpen kommer att läcka. Om vattenpumpen läcker, kan det skapa tillräckligt tryck för att driva kylvätskan genom motorn ordentligt, orsaka överhettning. Om detta händer kommer vattenpumpen måste antingen bytas ut eller servas. Saker du behöver
Ordet jack
Clean tom behållare
Flathead skruvmejsel
Momentnyckel
Ny packning vattenpump (tillval) katalog Ny O-ring (tillval) katalog
Visa mer instruktioner
1

Säkra fordonet genom att först koppla bort batteriet så det finns inga möjligheter att elektriska kortslutningar under processen. Dra åt parkeringsbromsen att engagera parkeringsbromsen så bilen inte rullar iväg medan drivhjulen är från marken. Placera en kil eller tungt föremål bakom bakhjulen så att bilen inte rullar iväg vid parkeringsbromsen misslyckande.
2

Jack upp fordonets front och avlägsna kylmedel från kylsystem. Du kan ta bort kylmedel genom att öppna draincock belägen vid botten av radiatorn. Se till att tömma kylvätska i en ren, återanvändbar behållare.
3

Ta bort de tre slangarna som är anslutna till vattenpumpen genom att lossa slangklämmorna med en vanlig skruvmejsel och dra dem av. Titta efter eventuella kvarvarande kylvätska som kan finnas kvar i slangarna.
4

Skruva ur de två skruvarna som håller vattenpumpen på bilen och ta bort skölden täcker remskiva. Avsluta bort pumpen genom att skruva bort pivot skruven. Du bör nu kunna ta bort remmen från remskivan och dra pumpen ur motorn.
5

Byt packningen inuti vattenpumpen genom att ta bort skruvarna som håller höljet och pumpenheten tillsammans . Rengör ytan att packningen vilar på och O-ringens spår innan du byter ut packningen och O-ringen. Sätt in den nya packningen och O-ringen i sina respektive platser och sätta pumpen ihop genom att byta ut bultarna till 6,6 Nm. Du kan hoppa över det här steget om du installerar en ny vattenpump.
6

Placera pumpen på motorn, vilket gör att den är i rätt läge över hålen för bultarna. Placera drivremmen över remskivan och skruva lätt fast pivot och fästbultar med fingrarna. Se till att de inte sitter för hårt eller du kommer inte att kunna flytta pumpen att sätta spänning på remmen.
7

Addera spänningen på drivremmen genom att flytta pumpen enligt facket där pivot skruven är placerad. När remmen är spänd på trissan, dra åt pivot skruv och bultar till 16,9 Nm i vridmoment.
8

tillbaka locket över drivhjulet och de tre slangarna som var anslutna till vattenpumpen. Dra åt slangklämmorna för att fästa slangarna på vattenpumpen.
9

Kontrollera att draincock är stängd och häll kylvätskan tillbaka in i kylaren. Se till att kylaren är full innan du startar bilen. Anslut batteriet kablar och starta bilen för att testa installationen av vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70001.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.