Hur installerar jag en vattenpump i en 1994 Oldsmobile Delta 88 Royale?

Oldsmobile Delta 88 introducerades 1949, och är vanligtvis kallas den "Olds 88." 1994 Oldsmobile Delta 88 var mindre än sina förfäder och utrustad med en 3,8-liters V-6 motor. Vattenpumpen på 1994 Delta 88 hjälper driva kylvätska hela motorn via vattenmantlar portade in i motorn och kylarslangar. Vatten pumpar kan gå dåligt över tid, vilket får dem att behöva bytas ut. Om du vill installera vattenpumpen generatorn och generatorns fäste bör redan tas bort från motorn. Saker du behöver
3/8-tums skiftnyckel vridmoment och socket set, med 3-tums förlängning
nya eller återanvända vatten pump
Ny vattenpump packning
Straight rakblad eller mattkniv blad
1 kan aerosol motordelar renare
1 rag
1 certifierad fordonsindustrin dräneringskärlet
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera en certifierad fordonsindustrin dropplåt under vattenpumpen monteringsytan om det inte redan finns där. Skrapa motorn monteringsyta där vattenpumpen fästen, för att avlägsna eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från gamla vattenpumpen packning. Skrapa i en rörelse bort från vattenpumpen monteringshål, så att inte få packningsmaterial blandas in i ditt kylsystem. Om du återanvänder en gammal vattenpump, se till att du skrapa monteringsytan på pumpen också. Spraya en trasa med aerosol motordelar renare och torka motorfästet ytan ren.
2

Installera en ny packning vattenpump på vattenpumpen. Se till att du visuellt inspektera att vattenpumpen monteringshålen alla clearas av packningen. Om det finns hål som är stängda över av packningen, och packningen behöver justeras. Vatten pump packningar är endast avsedd att gå på pumpen ett visst sätt. Installera den nya vattenpumpen och packningen på vattenpumpen monteringsytan på Delta 88 motorn. Starta vattenpumpen fästbultar med fingrarna för att hålla pumpen på plats medan du får dina verktyg.
3

Dra vattenpumpen fästbultar använder en 3/8-tums enhet vridmoment skiftnyckel och uttag, tillsammans med en 3-tums förlängning för att nå de nedre monteringsbultar. Dra vattenpumpen långa bultar till 97 tum-pounds av vridmoment, och de korta fästbultar till 29-foot-pounds av vridmoment, med momentnyckel och uttag. Gissa inte på dina vridmoment mätningar med hjälp av en 3/8-tums spärrnyckel istället för en momentnyckel.
4

Montera värmaren slangen på den utskjutande röret på toppen av vattenpumpen. Använd en Phillips skruvmejsel för att dra åt slangklämman på värmaren slang och pumpinloppsrör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70029.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.