Vad skulle orsaka min termostat att bryta?

Termostaten på ett fordon är den komponent som öppnar och stänger för att tillåta kylmedel att flöda in och ut ur motorn. En termostat förblir stängd när motorn är kall, detta håller kylmedel instängda kylaren. När kylvätskan motorn uppnår rätt driftstemperatur, typiskt 180 till 200 grader, öppnar termostaten upp och tillåter kylmedel att strömma genom motorn. Ibland termostaten misslyckas och måste bytas ut, det finns fyra huvudsakliga skäl till misslyckandet: överhettning, slam, defekten och ålder. Överhettning

termostat känner av värmen från motorn, och använder sedan denna värme för att öppna och stänga en ventil. Om motorn blir överhettad av någon anledning, kan detta leda till att termostaten att misslyckas. Komponenterna inuti termostaten är endast avsedda för att hantera normala temperaturer och allvarlig överhettning kan skada nämnda komponenter. Precis som med alla bilar vätska Addera Sludge

, över tiden kylvätska kan bli förorenat och börja misslyckas. Ett vanligt problem är den congealing av kylmediet till en tjock slam-liknande material. Detta slam kan komma in i termostaten och orsaka att flödet begränsas eller till och med cut-off helt. Slammet förhindrar även termostaten från att ta noggranna mätningar, vilket orsakar förseningar i öppning eller stängning, vilket leder till över-kylning eller överhettning.
Defect

Bara som de flesta bildelar, är termostaten massproduceras i en fabrik. Innan en termostat släpps till försäljning, är det inspekteras för korrekt funktion. Den mänskliga faktorn spelar en stor del i rollen inspektera termostater och vissa problem missas. Dessa mindre defekter kan leda till en termostat är trasig direkt ur lådan, eller underlåta strax efter installationen.
Age

Ålder är en annan vanlig orsak till misslyckande. Termostaten är ständigt värms och kyls, och efter en stund de inre komponenterna kan helt enkelt slits ut. Detta sker oftast långsamt och nästan obemärkt, men temperaturen i vilken termostaten öppnar börjar bli högre och högre, tills en dag en komplett överhettas inträffar. Tyvärr är detta bara livscykeln av mekaniska komponenter.
Felaktig installation

Installera en termostat kan vara knepigt ibland, och även en del proffs installera dem felaktigt. Ett vanligt problem är att installera avluftningsventilen - brukar kallas litegrann ventil - upp-och-ner, inte tillåter luft att blöda från kylsystemet. En annan felaktig installation problem är att installera termostaten bakåt. Detta sätter en del av den termostat som känner av temperaturen mot kylaren och inte i motorn. Termostaten kommer fortfarande öppna och stänga, men det orsakar en lång fördröjning eftersom värmen måste färdas längre innan den når termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70030.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.