Hur man byter en Överhettning vattenpump på en 1996 Dodge Intrepid

Om du inte byter vattenpumpen på din Dodge Intrepid när det går dåligt, kommer du att skapa andra, dyrare problem. Dessa andra problem kan inkludera misslyckande topplockspackning, som innebär avlägsnande av cylinderhuvudet från motorn att reparera den. Det kommer bara att ta cirka två timmar för att ändra pumpens, och en ny är inte dyrt. Du kan göra det här projektet i din uppfart, så det finns ingen anledning att ta Dodge till en reparation garage. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att motorn är helt kall innan du börjar projektet . Öppna ventilen på undersidan till höger på kylaren med handen, och tappa ur kylvätskan in i tråget. Använd inte tång på denna ventil eftersom det är plast, och tången kommer att skada det. Korrekt återvinna kylmediet vid en godkänd återvinningsstation.
2

Ta av locket på kylvätskebehållaren flaskan genom att vrida av den. Öppna avluftningsventilen på termostathuset att hjälpa kylvätskan lätt rinna ut. Notera korrekt dirigering av serpentin bälte, och ta bort den genom att vrida spännrullen moturs med en skiftnyckel.
3

Avlägsna skruvarna från vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel, och dra remskivan från vattenpumpen. Ta vattenpumpen fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen från motorn. Avlägsna och kassera O-ringen.
4

Placera en ny pump och O-ringen på monteringsytan och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Placera remskivan på vattenpumpen och montera remskivan bultar med en skiftnyckel. Dra Serpentine belt genom motorn och dra åt spänningen genom att vrida spännrullen medurs med en skiftnyckel.
5

Stäng ventilen på botten av radiatorn. Fyll på kylaren och behållaren med nytt kylmedel. När vätskan börjar komma ut ur avluftningsventilen på termostathuset, stänga den och dra den med en skiftnyckel. Starta bilen och kolla efter läckor runt den nya vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69981.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.