Hur man byter termostat i en 2000 Chrysler Sebring Convertible

Underhålla motorns arbetstemperatur i 2000 Chrysler Sebring cabriolet skyddar bilens motor från överhettning och skada motorblocket. Termostaten hjälper till att kontrollera flödet av kylmedel till motorn för att upprätthålla rätt driftstemperatur. Oförklarliga överhettning trots tillräcklig kylvätska i kylaren kan orsakas av en dålig termostat. Köp en ersättare termostat från en bildelar återförsäljare eller din lokala Chrysler återförsäljare. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Placera en stor tråget under radiatorn avtappningspluggen på förarens sida av radiatorn. Öppna huven och ta bort kylarlocket. Lossa kylarens avtappningsplugg med en skiftnyckel.
2

Tappa ur kylvätskan tills den är under den övre kylarslangen. Stäng avtappningspluggen med skiftnyckel.
3

Följ övre kylarslangen från kylaren till den motsatta änden. Ta bort de tre skruvarna på utsidan av termostathuset med en skiftnyckel.
4

Ta bort den gamla termostaten. Rengör eventuella kvarvarande packning bitar utanför termostathuset med en spackel. Sätt in den nya termostaten i huset med lufthålet uppåt. Placera den nya packningen på monteringsytan och byta termostathuset.
5

Säkra bultar på termostathuset. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Till början av Sebring s radiator med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och vatten. Byt ut kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69729.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.