Hur man tar bort fläktmotorn på en 1987 Buick LeSabre

Med tillfällig användning, kommer fläktmotorn i de flesta fall pågå livslängden på bilen. Men många variabler som bestämmer hur länge fläkten ska pågå inklusive individuella användningsmönster. Använda din '87 Buick LeSabre s fläktmotor på sin högsta inställningen när det är i bruk orsakar ytterligare slitage. Den fläktmotor i din LeSabre monteras i motorrummet vilket också gör den sårbar för miljöfaktorer såsom vatten och smuts. På grund av lättillgänglighet till din LeSabre s fläktmotor, kan du ta bort och byta ut det själv. Den totala reparationstiden, installation ingår, bör ta 35 minuter att göra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
2 strumpor
platt skruvmejsel
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarens dörr på din '87 Buick LeSabre och dra i spaken för huven. Lyft och säkert stöder huven. Leta upp din Buick batteri och leta efter ett litet minus symbol på toppen av batteriets hölje.
2

Lossa skruvsäkringssystem metall terminalen och kabel till batteriet med en hylsnyckel på minus (negativ) symbolens läge. Lyft den bortkopplade kabeln från batteriet med vänster hand. Håll kabeln med vänster hand, använd din högra hand för att rulla en strumpa ner över metallen terminalen och dess kabel. Rulla en andra strumpa ner över terminalen och sedan placera kabeln från batteriet. Addera 3

gå och stå på passagerarsidan av din LeSabre precis bakom framdäcket. Titta ner precis framför där huven stöd arm fäster i motorrummet. Den runda skålformade komponent som du ser är toppen av din Buicks fläktmotor.
4

Dra ledningsnätet ansluten till framsidan av fläktmotorn. Om du har svårt att göra detta för hand, försiktigt lyfta selen säkerhet klipp med en liten platt skruvmejsel.
5

Lossa kylslangen på höger sida av fläktmotorn. Slangen kommer att dyka upp på plats för hand, med minimal kraft. Flytta den kylande slangen så att den rensar bottenplattan omger fläktmotorn.
6

Lossa och ta bort de fem skruvarna i ytterkanten av bottenplattan på fläktmotorn med en hylsnyckel. Förvara skruvarna på en smuts-fri plats för att undvika kontaminering sina trådar.
7

tag i toppen av din LeSabre s fläktmotor och lyft det jämnt och vertikalt ur sin plats igen. Täck hålet som du extraherade fläktmotorn med en butik handduk tills du är redo att installera din nya fläkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69950.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.