Hur man fixar en radiator Läckage i en 1994 Thunderbird

På grund av kylarens position på 1994 Ford Thunderbird, det lämnade sårbara för skador från grus och väg skräp. Skador på kylaren kan orsaka kylvätska att sippra ut, vilket resulterar i kylsystemet att inte kunna utföra sitt jobb som avsett. Lyckligtvis finns det ett antal metoder du kan använda för att fixa dessa läckor själv. Litet hål läckor och sprickor hårfäste kan helt repareras med en stop-läcka additiv, som cirkulerar i kylsystemet och expanderar för att fylla eventuella skadade områden. Mer allvarliga skador kan fyllas i med en radiator epoxi. Saker du behöver
kylarfrostskydd
stop-läckan
Kylare epoxi
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på reservoaren kylvätska overflow. Ta av locket och häll i en flaska stop-läcka additiv. Toppa kylvätskenivån med frostskyddsmedel vid behov och sätt på locket. Starta motorn och låt den gå i minst tio minuter för att ge tillsatsen tid att arbeta. Kontrollera källan till läckan för att se om det fortfarande läcker. Om så är fallet, kommer en filler epoxi krävas att lappa hålet.
2

Blanda lämplig mängd radiator-tätning epoxi. Följa produktens instruktioner för blandning riktningar. På grund av den höga temperaturen och trycket som uppstår i kylsystemet, bara använda en epoxy produkt speciellt avsedd för användning på radiatorer.
3

Applicera epoxi produkten till kylaren, trycker ned den helt i det skadade området och låta den att svämma över utanför omkretsen för skador. Applicera epoxi frikostigt, med mer än det lägsta belopp som krävs för att fylla i området. Låt epoxin torka den tid som anges på förpackningen.
4

Toppa kylvätskebehållaren och starta motorn. Låt den gå på tomgång i flera minuter, sedan tillbaka för att bekräfta radiatorn inte längre läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69932.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.