Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Nissan Altima

För att hålla din Nissan Altima i gott skick, är nödvändigt att utföra regelbundna kontroller för kylsystem läcker. Eventuella tecken på en nedgång i kylvätskenivån kan också signalera en eventuell läcka. Att hitta läckor tidigt kan rädda din Altima från överhettning och den potentiella motorskador som kommer med det. Undersöka ett Kylsystemet kräver inte omfattande kunskap om auto mekanik. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta din Nissan Altima från sin vanliga parkeringsplats och inspektera området undertill för några tecken på läckage. Radiator kylvätska är ljusa i färgen, oftast grön, orange, röd eller annan ljus färg, vilket gör det lätt att upptäcka. Men även om det inte finns någon kylvätska närvarande, du kan fortfarande ha ett kylsystem läcka, eftersom värmen från motorn kan förånga kylmediet innan det når marken.
2

Öppna huva, ta en ficklampa och kontrollera hela kylaren för läckage. Titta under kylaren, eftersom det kan skadas från rock och väg skräp under normal drift. Inspektera radiator för missfärgning och korrosion, eftersom detta är ett troligt tecken på en läcka.
3

Inspektera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Kontrollera om någon utbuktning, sprickbildning och dela på slangarna. Leta efter färsk kylvätska, korrosion eller missfärgning runt dessa områden.
4

testa anslutningen klämmor som ansluter slangarna till kylsystemet. Dessa anslutningar kan lossna på grund av motorns vibrationer och även orsaka läckor.
5

Kontrollera Nissan Altima vattenpumpen och packningen för eventuella läckor. Pumpen är bakom motorfläkten och packningstätningen säkrar förbindelsen mellan vattenpumpen och motorblocket. Undersök dessa bildelar för färska läckor, missfärgning eller korrosion.
6

Ta bort kylarlocket och tillsätt färsk kylvätska. Tryck på kylaren för att kontrollera den yttre temperaturen innan du försöker ta bort kylarlocket. Vrid kylarlocket ett varv för att lindra eventuella inre tryck, steg bort, vänta en minut och sedan ta kylarlocket av helt.
7

Slå på motorn i Nissan Altima med värmaren inställd på hög. Låt den gå i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera slangar, vattenpump, packningen och kylare för läckor en gång. Om du fortfarande inte hittar läckan är det förmodligen en intern en och du bör rådgöra med ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69182.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.