Automotive AC Kompressor Specifikationer

Kompressorer Power luftkonditioneringssystem, som cirkulerar kall luft i fordon. Oavsett om du köper en ny eller rekonditionerad enhet, de allmänna specifikationerna är desamma och de redogöra för de grundläggande industrin bestämmelser som måste uppfyllas oavsett fordonstyp. Luftkonditionering kompressorer består av kompressorn och kompressorns koppling. Men när du byter en defekt kompressor, de flesta specifikationer kräver rengöring eller utbyte av interna delar som kan ha lidit skada under "bryta upp" av kompressorn. Trasiga komponenter kan förgifta andra delar av luftkonditioneringssystemet. AC Kompressor

Vanligtvis blir köparna inte involverad med kompressor prestanda specifikationer, till exempel utsläpp tryck, sug temperatur, eller kompressor hastighet. Till exempel, anges typiska sug temperaturen varierar från -15 till 100 grader och kompressor hastighet 600 till 12.000 varv per minut. Köpare bara måste ge de fordonsrelaterade delar säljare av fordon omfattar modell och år för att få rätt kompressor för sin bil. Addera kompressorkoppling

kompressorkoppling en elektromagnetisk växel som låser fast på kompressorn och gör det fungerar. Kopplingen har två prestanda specifikationer: Clutch cykling och volt koppling. Koppling cykling driver på /av-knapp som signalerar kopplingen att koppla kompressorn. Kopplingen volt, bestämmer kopplingen kapacitet för att ta emot spänningen från fordonets batteri.
Kondensor

köldmedium strömmar från kompressorn till kondensorn. Kondensorn, som liknar en radiator, kyler köldmediet innan det går in i systemet för att absorbera värme från bilens interiör. De monteringssats flesta kompressor specifikationer kräver mekaniker att spola ut olja och smuts i kylaren. Utformningen av den högeffektiva kondensatorer installerade på senare modell fordon gör rengöring svårare och kan behöva ersättas.
Köldmedelsolja

Köldmedium oljenivå och oljekvalitet påverka prestandan och hållbarhet av kompressorer. Den rabatt Kompressor hemsida rekommenderar PAG (polyalkylenglykol) olja, eller "Double ändskyddade" olja. Oljan kommer i viskositet betyg av 46, 100 eller 150. De flesta kompressortillverkarna sätta olja i enheter, men oljans ålder och kvalitet innebära okända faktorer. Konsultera bruksanvisningen för att ta reda på rekommenderad olja och var att sätta smörjmedlet. Några specifikationer kräver 50 procent av smörjmedlet i kompressorn och resterande i luftkonditioneringen är torrare /filter.
Torrare

flesta kompressor riktlinjer kräver nya luften balsam torrare, som tar bort skräp och fukt från systemet. Att hålla fukten ur systemet förlänger viskositeten oljenivån och främjar en längre livslängd för kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69900.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.