Hur man installerar en vattenpump på en 1993 Pontiac Transport

Motorns kylvätska på Pontiac Trans Sport fungerar genom cirkulerar genom systemet och kylning av motorn med hjälp av vattenpumpen. När vätskan cirkulerar, passerar den genom kylaren där uteluften och luft från kylfläkten luften kyls ned så att den kan kyla motorn i tur och ordning. När vattenpumpen misslyckas, inte cirkulerar kylvätskan inte ordentligt och motorn överhettas. Du måste byta vattenpumpen så snart du vet att det är dåligt. Det tar ca 2 timmar för att ändra det och du kan göra det själv. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Scraper
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Öppna ventilen på botten av kylaren med hjälp av en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Koppla värmaren slangen från pumpen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Ta bort skyddet från serpentin bälte med en skiftnyckel.
2

lindra spänningen på Serpentine belt genom att vrida spännrullen moturs med en 3/8-tums breaker bar. Ta bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Ta vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket och rengör packningen materialet bort med skrapan. Addera 3

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket och säkra bultarna med en sockel och ratchet. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Dra serpentin bälte över de olika remskivorna och sedan lägga spänning till den genom att vrida spännrullen medurs med breaker bar.
4

Anslut värmaren slangen till vattenpumpen och dra åt slangklämman med skruvmejsel. Se till att ventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel. Starta Trans Sport och kontrollera området för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70051.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.