Hur du ändrar termostat på en Hyundai Accent

Hyundai är en sydkoreansk biltillverkare som har levererat bilar till Nordamerika sedan mitten av 1980-talet. Hyundai börja montera Ford bilar på licens i slutet av 1960. Hyundai började göra sin egen bil, Pony, 1976. Accent infördes 1995 och ersatte Excel, som hade funnits sedan 1985. Termostaten i Accent är en del av kylsystemet. När du motorn är kall, stannar termostaten stängd så att motorn värms upp snabbare. När motorn värms upp till arbetstemperatur, öppnar upp termostaten och kylvätskan cirkulerar även kylaren för att hålla motorn från överhettning. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
Philips skruvmejsel
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Spårskruvmejsel
Packning skrapa
Termostatpackning
Replacement termostat
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Accent och låt motorn svalna.
2

Placera en ren avtappningskärl under kylaren. Vrid ventilen radiator avloppet i moturs riktning med en tång. Låt kylvätskan rinna helt från kylaren i stekpannan. Stäng tömningsventilen i en medurs riktning och dra åt med en tång. Dra inte åt ventilen som plasten radiator tank kan skadas.
3

Leta övre kylarslangen och spåra det från toppen av kylaren till termostathuset på motorn blockera. Lossa slangklämman på den övre kylarslangen vid termostaten med en Philips-skruvmejsel. Dra slangen från termostaten med en vridande rörelse för att frigöra den från huset om det behövs.
4

Ta bort de två termostathuset fästskruvar med en hylsa och spärrnyckel vänt i en moturs riktning. Sätt i bultarna åt sidan. Bänd huset upp försiktigt med en skruvmejsel. Nu bända termostaten ur huset, uppmärksamma om konen är vänd uppåt eller nedåt.
5

Rengör termostaten monteringsytan, liksom termostathuset, av gamla packningen rester med en packning skrapa. Placera en ny termostat packning över monteringsytan på motorblocket. Placera en ny termostaten i block i samma orientering som den gamla termostaten. Placera termostathuset tillbaka över termostaten och dra åt fästbultarna med en hylsa och spärrskaft.
6

Öppna kylarlocket och placera en tratt i öppningen. Häll långsamt på kylvätska från tråget till radiatorn. Ta bort tratten och sätt tillbaka kylarlocket. Stäng huven.
7

Kontrollera kylvätskan efter att bilen körts en gång och svalna. Lägg kylvätska så att nivån upp till hela märket, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69557.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.