Plast Radiator Crack Repair

Plast radiatorer används i många av dagens personbilar i stället för de äldre traditionella mässing radiatorer. Medan mässing radiatorer fungerade mycket bra, plast radiatorer gör samma jobb och är lättare och enklare att fixa. Plast radiatorer fungerar på samma sätt som mässing radiatorer, tvingar kylvätskan genom motorn för att upprätthålla säkra driftstemperaturer. De inre delarna av plast radiatorer kan vara föremål för läckage och det externa området är föremål för skador från smuts, löv och annat väg skräp. Saker du behöver
Radiator epoxi för plast radiatorer
Sandpapper
Air-fri plast svetsare
plast svetstråd
Skruvmejsel
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Öppna suffletten och visuellt observera kylaren för att lokalisera sprickan. En spricka runt toppen av radiatorn kan repareras utan att ta bort den från bilen, medan en spricka på ytan av radiatorn kan kräva att radiatorn avlägsnas från fordonet för att ge bättre åtkomst. Starta motorn och när kylvätskan börjar cirkulera genom motorn och kylsystemet, observera läget och storleken av sprickan.
2

Spraya ytan på kylaren med en vattenslang eller hög tryckluft , rensa bort alla träskor och någon väg skräp som kan täcker radiator sprickor.
3

Stanna motorn och låt den svalna. Sand området av sprickan som skall repareras. Svetsa små, lättillgängliga sprickor genom att fylla med ett kommersiellt epoxi och låter det torka så att epoxi kan ställa. Sand den reparerade spricka gång torra för att jämna ut ytan av reparationen.
4

Tappa ur kylvätskan genom att öppna kylaren kontakten på basen av kylaren. Ta bort kylaren från fordonet, dra loss kylarslangar och ta bort plasten radiator huven, om fordonet har en. Koppla bort enheten kylfläkt och lossa kylaren bultarna. Lyft värmeelementet ut ur fordonet. När kylaren har avlägsnats från fordonet, rengör igen med vatten eller luft. Kontrollera skicket på kylarslangar och metallringar och byt om den är skadad.
5

Sand området för den större sprickan och värme området med luft-fri plast svetsare, genom att flytta den över sprickan område tills området är grundligt uppvärmd. Lägg en plast svetstråd i sprickan och värma den med luft-fri svetsare tills det smälter helt, tar på färgen på kylaren. Låt spricka reparation svalna innan kylaren tillbaka in i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70080.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.