Hur man byter termostater i '99 Rodeos

Termostaten på Isuzu Rodeo är stängd när du startar din motor. Det händer så att motorn kan värma upp snabbare. När motorn har uppnått arbetstemperatur, kommer termostaten att öppna för att tillåta kylmedel genom hela motorn. Du vet att din termostat går illa om Rodeo börjar överhettas, eller om du inte kan få värme i bilen. Det tar bara några minuter att byta ut termostaten och du kan göra det på uppfarten. Motorn måste vara kall för att slutföra detta projekt. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteri kabeln med en skiftnyckel för att lossa muttern. Öppna avtappningsventil på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i dräneringstråget.
2

Lossa övre kylarslangen från termostathuset med en skruvmejsel för att lossa klämman. Ta bort termostathuset från motorblocket med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att lossa bultarna.
3

Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med skrapan. Lossa termostaten från motorn.
4

in den nya termostaten med fjäder änden inuti motorn. Placera en ny packning och termostathuset på monteringsytan. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Fäst kylarslangen och dra åt ordentligt med skruvmejseln.
5

Lägg kylvätska till kylaren och behållaren. Återanslut batterikabeln och dra åt muttern med skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69840.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.