Hur Spola Anti-Freeze på en Cadillac

Varje bilägare förstår behovet av regelbundet underhåll för att hålla fordonet kör och tillförlitlig. För att spara på kostnaderna för auto reparationer, många ägare väljer att utföra sina egna grundläggande mekaniskt arbete. Underhåll sysslor som kan göras hemma utan en professionell mekaniker inkluderar broms förändringar, detaljer, oljebyten och spola kylsystemet. Ett kylsystem flush på en lyxig bil som Cadillac är inte svårt och kan göras på bara en timme eller två med hjälp av material som kan köpas på någon bil butik. Saker du behöver
Slangklämma tång Sida 2 pallbockar
dräneringskärlet
Vatten
Flush jämförelsetjänsten Bil jack
5-liters hink
Hylsnyckel

Visa fler instruktioner
1

Park din Cadillac på plan mark. Palla upp fronten och placera en pallbock på vardera sidan av fordonet så att kylaren och underredet är tillgängliga. Låt motorn svalna innan du går vidare till nästa steg.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Avlägsna kylarslangen med en tång slangklämma. Placera kylarslangen över dräneringskärlet och bort kylarlocket. Ta kylarens avtappningsplugg i botten av kylaren med en hylsnyckel. Låt kylarvätska rinna in i pannan.
3

Stäng och dra åt kylarens avtappningsplugg med hylsnyckel. Återanslut slangen till kylaren genom att upprepa borttagningsprocessen i omvänd. Häll den gamla kylaren vätska i en 5-liters hink för senare destruktion.
4

Fyll kylaren med flush produkt och placera tråget under kylaren. Täta kylarlocket genom att vrida locket medurs hela vägen. Starta bilen och kör motorn under ca 10 minuter för att spola produkten att cirkulera genom motorn.
5

Stäng av bilen och låt den svalna. Ta bort kylarlocket igen och följ de tidigare stegen för att dränera flush produkten från kylaren. Häll använda flush produkten i 5-gallon omhändertagande hink.
6

Anslut kylarslangen och plugg. Fyll sedan kylaren med rent vatten. Låt motorn gå i ytterligare 10 till 15 minuter och sedan vända bilen av, vilket gör att motorblocket och kylaren svalna igen.
7

Töm ut vattnet ur kylaren, upprepa föregående steg för dränering vätska från kylaren. Sedan återansluter kylarens avtappningsplugg och slang, samt fylla på kylaren med en 50/50 frostskyddsmedel kylvätska. Stäng och dra åt kylarlocket, vrida det medurs och kontrollera slangen och avtappningspluggen ordentligt fästa kylaren. Sänk bilen bort av pallbockar och låt motorn gå i minst 10 minuter innan du kör Cadillac.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69982.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.