Instruktion för att installera en pump Auto Water

bilens vattenpump är en viktig del av utrustningen som behövs för att kyla motorn. Byte kan vara jobbigt beroende på arrangemang under huven, men poster såsom fläkt vant och plast separatorer är lätt avtagbara och kan ge dig enklare tillgång till bultar och bälten som du behöver ta bort och installera. Vid installation av en vattenpump, inspektera och byta ut den cirkulerande fläkt och drivrem som de sannolikt har lika mycket slitage som vattenpumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Rena trasor
Silikontätning
Momentnyckel
skiftnyckeln
förblandad kylvätska
Bältessträckare verktyg

Visa fler instruktioner Review bort den gamla vattenpumpen
1

Koppla bort batteriet från bilen och tömma kylaren genom att lossa avtappningspluggen. Se till att din dräneringskärlet placeras under öppningen och är stor nog att rymma all vätska.
2

Lossa slangklämman säkra slangen som ansluter pumpen till kylaren, och koppla loss slangen . Addera 3

Lossa spänningen på remskivan med hjälp av ett bälte för att dra till remspännaren. Detta kommer att avlasta remmen av spänning, så att du kan ta bort det.
4

Lossa och ta bort alla skruvar och fästen som håller vattenpumpen med en sockel. Ställ dem åt sidan på en säker plats så att du inte kommer att släppa dem eller förlora dem.
5

Lossa och lyft bort hjulet vattenpumpen med en sockel. Ta bort den gamla vattenpumpen, och skrapa bort all packning eller O-ring material som kan ha fastnat på tätningsytan.
Installera New Water Pump
6

Placera en sträng av tätningsmedel runt tätningsytan om din vattenpump är tätad med en packning. Om det är förseglade med en O-ring, ska du inte använda någon fogmassa.
7

Placera packningen på monteringsytan och placera den nya vattenpumpen där den gamla var. Använd en rostskyddsgrundfärg på bultarna och säkra dem med en momentnyckel. Ställ in vridmomentet vid den rekommenderade inställningen för din vattenpump.
8

Ersätt alla fästen och skruvar som du tog bort när du lossat den gamla vattenpumpen. Byt remmen vattenpumpen och drivremmen, och återställa sina spänningar med remskiva remspännaren.
9

tillbaka avtappningspluggen på kylaren. Fyll kylvätskebehållaren med frostskyddsmedel mix och starta motorn för att cirkulera kylmediet. Kolla under bilen för eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69878.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.