Hur man installerar en vattenpump i en 2005 Chevy Pickup 5,3

Den 2005 Chevy Silverado kom med en 5,3-liters V-8 och en fyrväxlad automatlåda. En vattenpump misslyckande kan vara obehagliga, men ersätter det inte så svårt en uppgift som man kan tro. Processen kan variera lite beroende på hur din bil är utrustad, men det är en uppgift väl lämpad för hemmet mekaniker. Vid byte måste du ersätta din kylvätska med färska Dexcool kylvätska och lufta kylsystemet. Din motor rymmer 15,2-kannor om du har en mekanisk fläkt och 16.8-liter kylvätska om du har en elektrisk fläkt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Skruvmejselsats
Stor dräneringskärlet
Fresh 50-50 Dexcool kylvätska
Breaker bar
Fläktkopplingens verktygssats
Momentnyckel
RANUNKEL fastsättning
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och dra åt parkeringsbromsen. Stödja framför lastbilen i luften med pallbockar och öppna motorhuven. Rotera kylarlocket till vent läge och sedan ta bort det. Tappa av kylvätskan i dräneringstråget från avtappningskran på passagerarsidan hörnet av kylaren, den öppnar moturs. Stäng avtappningskranen. Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.
2

Lossa klämmorna för luftinsugsslang vid spjällhuset och MAF sensor och ta bort insugningsröret. Ta bort clipsen som håller motorkabelstammen PCM locket. Avlägsna TCM fästbultar och ta bort TCM från fläktkåpa. Lossa skruvarna som håller fast selen till styrenheten och ställ in TCM åt sidan. Ta bort fläktkåpa hållarna och de nedre bultar. Ta den övre fläktkåpa från fordonet.
3

Lossa klämman och ta ut tilloppsslangen från vattenpumpen. Placera slangen åt sidan. Om du har en mekanisk fläkt, ta bort den och kopplingen som en enhet från vattenpumpen med fläktkopplingen verktygssats. Anteckna Serpentine belt routing och förvara den på ett säkert ställe. Vrid spännaren medurs med en breaker bar och uttaget på bulten. Ta bort remmen från motorns
4

bort slangen utjämningstank, värmare tilloppsslangen och avloppsslangen från vattenpumpen,. Måste du använda en tång på klämmorna. Ta vattenpumpens skruvar, men uppmärksamma var de kom ifrån, de är olika långa. Ta vattenpumpen och rengör anliggningsytorna med en stålborste.
5

Ställ en ny packning på plats och installera den nya vattenpumpen. Dra åt bultarna vattenpump till 11 mul-pounds och sedan igen till 22 foot-pounds. Installera alla slangarna till sina respektive platser och ställa de säkra klämmorna på plats. Dra remmen runt motorn enligt anteckning gjorts tidigare och vrid spännaren medurs för att dra bandet framför spännaren. Låt spännaren att tillämpa spänning.
6

Montera fläktkoppling på vattenpumpen navet och dra åt den till 41 foot-pounds med en momentnyckel och crowfoot fastsättning. Montera den övre fläktkåpa på plats och installera låsbultarna. Montera kåpan fästbultar och dra åt till 80 tum-pounds. Installera TCM på plats och montera bultar, dra åt till 80 tum-pounds. Dra åt kabelstam till 71 tum-pounds. Tryck på alla flikar kablage på plats på fläktkåpa.
7

Ställ röret luftintaget på MAF-givaren och spjällhuset. Dra monteringsklämmorna. Sakta fylla kylaren med färska 50-50 förblandad Dexcool kylvätska tills nivån håller stadigt på påfyllningsröret. Ställ värmen kontrollerna till max värme och starta motorn. När motorn värms upp luft i systemet kommer att arbeta sig till kylaren och du kommer att behöva fortsätta att lägga kylvätska. När nivån håller stadigt hålla motorhastigheten vid 2500 RPM under tre minuter. Topp radiatorn av datorn och installera locket. Fyll tryckutjämningstanken till fullständig varm.
8

Eventuellt kvarvarande luft kommer blöda i utjämningstanken efter en dag med normal körning. Kontrollera kylvätskenivån efter 48 timmar och toppen av behov. Ta det använda kylmediet till en lokal verkstad för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70208.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.