Hur man byter en 1986 Nissan Pickup 2.4 Vattenpump

När vattenpumpen går dåligt på 1986 Nissan pickup, kan du höra ett vinande ljud från motorn när den är igång. Det beror på att lagret är skjuten, det vinande ljudet är metall mot metall. Lämnas utan reparation, kan detta orsaka allvarliga skador på din motor, start med motorn överhettas och slutligen utvecklas till en topplockspackning misslyckande. Det tar bara cirka en och en halv timme att byta vattenpumpen, och du kan ta hand om projektet i din uppfart. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

att motorn skall är sval innan du börjar. Tappa ur kylvätskan i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel. Lossa fläktkåpa genom att ta bort skruvarna med en skiftnyckel. Dra höljet ur motorrummet.
2

Lossa spänningen på drivremmen genom att vrida justerskruven på generatorn motsols med en skiftnyckel. Notera korrekt dragning av bältet, och dra den från remskivorna. Koppla bypass slangen på vattenpumpen genom att lossa klämman med en skruvmejsel. Addera 3

Ta vattenpumpen fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorn. Skrapa eventuella kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorn. Efterdra alla skruvarna med socket och ratchet. Anslut bypass slangen till vattenpumpen, och dra åt ordentligt med skruvmejseln. Sätt bältet tillbaka på komponenterna, och dra remspänningen genom att vrida justerskruven på generatorn medurs med en skiftnyckel.
5

Fyll kylaren och behållaren med nytt kylmedel. Starta trucken, och kontrollera installationen för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69980.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.