Hur man installerar en 4,6 Northstar Vattenpump

Den 4.6l Northstar motorn driver vattenpumpen med en liten rem på en remskiva kopplad till kamaxeln på baksidan av topplocket. General Motors införde Northstar motorn i Cadillacs 1993 och utformade den att överleva i kylsystemet som orsakar överhettning, t.ex. en vatten-pump misslyckande. När motorn börjar överhettas, begränsar Northstar dator fordonets hastighet och använder en luft-kylning strategi alternerande vilken cylinder bank bränning för att begränsa skadorna förrän Northstar kylsystem repareras. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums metrisk socket set och ratchet
Metric skiftnyckel set
Pinch tång klämma
Northstar motor vattenpump borttagning och installation Tool Review 1/2-inch-drive ratchet
Silikonfett
2 liter kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteri för säkerheten vid byte av Northstar 4,6-liters motorn vattenpump.
2

Öppna kylarlocket. Öppna kylarens avtappningsplugg på förarsidan nedre hörnet av kylaren och tappa ur kylvätskan i kylvätskan avloppet hinken.
3

avlägsna luften skruvar locket på dammsugaren, använder vanlig skruvmejsel. Bänd luftintaget slang från gasreglaget hålet. Avlägsna luft-renare lock och luft-intag slangpaket från fordonet.
4

bort den svarta, stål vatten-pump bälte vakt med en 10 mm nyckel för att ta bort fästbultarna. Vattnet-pumpenheten är belägen vid slutet av cylinderhuvudet, där motorn och transmissionen skruva ihop. Oljestickan röret är bultad till vatten-pumphuset.
5

Bänd vatten-pump bältessträckare fram och avlägsna vatten-pump drivrem. 6


Kläm slangklämman på nedre kylarslangen med pinch-klämma tång och ta bort slangen. Upprepa för den mindre bypass slang. Båda slangarna fäster ett lock bultad till vatten-pumpenheten. Locket inrymmer även termostaten.
7

Ta bort 10mm bultarna som håller fast vattenpumpen locket på huset och avlägsna vatten-pump lock.
8

installera vatten-pump-borttagningsverktyg. Verktyget består av två delar: en tandad kopp och en kvarhållande bar. Sätt koppen över vattnet pumphjulet. Engagera tänderna med vatten-pump kvarhållningsflikar på baksidan av huset. Installera den kvarhållande stång för att hålla koppen på plats. Montera två av 10mm vatten-pump fästbultar fingrarna. Sätt en 1/2-inch-drive spärrnyckel i det fyrkantiga hålet i verktyget.
9

Vrid 1/2-inch-drive spärr medurs. Avlägsna vatten-pump-borttagningsverktyg och vattenpumpen från vattnet-pumphuset.
10

Montera en ny O-ring på den nya vattenpumpen. Smörj O-ringen och monteringsöronen av vattenpumpen med silikonfett. Sätt vattenpumpen i huset.
11

Montera Northstar vatten-pump verktyget över vattenpumpen. Vrid spärren moturs tills vattenpumpen kvarhållningsflikama är fullt engagerade med vatten pumphuset. Ta bort verktyget vattenpumpen.
12

Installera vatten-pump lock. Sätt tillbaka den nedre kylarslangen och kylvätska bypass slang.
13

tillbaka bältet. Bänd remspännaren för slack så att bältet installationen. Seat bältet helt i spåren av kamaxelns remskiva, vattenpump remskiva och spännarremskivan innan du släpper spännaren.
14

tillbaka remskyddets och luft-renare montering.
15

Stäng radiatorn avloppet. Fyll på kylsystemet med frostskyddsmedel.
16

Anslut den negativa batterikabeln.
17

Starta bilen och låt den bli varm. Kolla efter läckor och fyll på kylsystemet behållarflaskan till "Full Hot" märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69939.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.