Hur du ändrar en termostat på en 1994 Toyota Truck

termostaten på motorn på en 1994 Toyota pickup hjälper till att kontrollera flödet av kylmedel mellan motorn och kylaren. När termostaten går ut, antingen kylmediet stannar fastnat i kylaren eller cirkulerar kontinuerligt. Hursomhelst, kan motorn överhettas eventuellt i någon av dessa situationer. Det bästa alternativet är att byta termostaten så att motorn fungerar korrekt. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Byte termostat och packning
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera tråget under kylaren. Öppna upp petcock på botten av kylaren, med händerna. Tappa ut ca 2 qts. av kylvätska i dräneringstråget, dra åt petcock.
2

Leta övre kylarslangen vid toppen av radiatorn, och hitta där den ansluter till motorn. Det är termostathuset. Skruva loss höljet från motorn, med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan luckan av motorn. Addera 3

Dra termostaten ur motorn och släng den. Ta bort den gamla packningen, med packningen skrapan. Ställ ersättare packningen på motorn, sedan sätta ersättare termostaten i motorn, vilket gör att det är samma orientering som beståndet termostaten.
4

Placera termostathuset tillbaka på motorn och skruva i plats, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Öppna kylarlocket. Fyll kylaren, med användning av 50 till 50 förspädd kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket.
5

Starta trucken. Vrid värmaren på hög och låt lastbilen kör i 15 minuter. Stäng av trucken och låt den stå i minst två timmar. Öppna kylarlocket igen och fylla på kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69547.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.