Hur du ändrar termostat i en 1998 Chevy Astro Van

Den 1998 Chevy Astro minivan drivs av 4,3-liters Vortec motor med en automatisk växellåda. Termostathuset ligger intill spjällhuset, på insugningsröret. Termostaten reglerar när kylmedelskretslopp genom kylsystemet. De vanligaste tecknen på en felaktig termostat är ingen värme i kupén eller överhettning motor. Byte av termostat kräver dränering viss kylvätska. Den 1998 Astro kräver användning av Dex-Cool kylmedel, som inte kan bytas eller blandas med något annat kylmedel. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Skruvmejsel Set
hylsa och spärrskaft set
Stålborste
1 gallon Dex-Cool 50-50 kylvätska

Visa fler instruktioner
borttagning
1

parkerar bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stången. Låt motorn svalna helt.
2

Vrid kylarlocket moturs 1/4 varv och vänta på väsande ljud att avta. Ta bort kylarlocket och ställ den åt sidan.
3

Lyft framsidan av van i luften med domkraft. Placera domkraften under främre rambalkar, och sänk domkraft tills van vilar tryggt på pallbockar.
4

Placera drain pan under högra sidan av kylaren, direkt under radiator avtappningskran. Rotera avtappningskran moturs tills kylvätskan börjar att hälla från radiatorn avloppet. Låt ca en liter kylvätska rinna och stäng avtappningskranen. Avlägsna tråget från under fordonet och förvara den på ett säkert ställe.
5

Lossa klämman för luftintaget röret vid luftrenaren rutan, med en skruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller insugningsröret till spjällhuset, med hylsa och spärrskaft. Koppla loss kablaget för intag temperatursensor. Ta bort röret luftintaget från fordonet.
6

Ta bort muttern som håller jordkabel till termostathuset, med hylsa och spärrskaft. Ta bort jordledningen. Avlägsna dubben och skruvsäkringssystem termostathuset till insugningsröret. Lyft termostathuset bort insugningsröret och ställ den åt sidan. Lossa termostaten från motorn.
7

Rengör anliggningsytorna på termostathuset och insugningsröret med stålborste.
Installation
8

Se den nya termostaten har gummipackningen monteras runt dess kant. Placera termostaten i insugningsröret.
9

Ställ termostathuset på insugningsröret. Montera termostathuset monteringsbulten och stud. Dra till 18 foot-pounds med momentnyckel. Placera jordledningen på tappen och dra åt svärdsmuttern med hylsa och spärrskaft.
10

Ställ röret luftintaget på spjällhuset. Montera fästbultarna och dra åt dem med hylsa och spärrskaft. Montera röret luftintaget till luftrenaren lådan. Dra den säkra ordentligt med skruvmejseln.
11

Lyft van utanför pallbockar med domkraft. Avlägsna domkraften. Sänk van till marken.
12

Lägg färska 50-50 Dex-Cool till kylaren tills full. Starta motorn och ställ in värmereglaget på den högsta nivån. Låt motorn nå arbetstemperatur. När motorn värms upp, kan kylvätskenivån i kylaren släppa lite. Öka motorns varvtal till 3000 rpm och håll den i tre minuter för att låta någon luft i systemet att arbeta sig till toppen av radiatorn.
13

Stäng av motorn och toppen av kylvätska nivån i kylaren. Montera kylarlocket. Häll den avrunna kylvätska i den tomma Dex-Cool behållare och ta den till en lokal butik för att få det återvinns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70180.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.