Hur du ändrar en vattenpump i en 1994 Oldsmobile

Utan vattenpumpen i 1994 Oldsmobile, kommer kylsystemet inte fungerar effektivt och bilen kommer att överhettas. Tecken på en dålig vattenpump är läcker runt lagret där remskivan monteras på den, eller en högt gnisslande ljud från pumpen när motorn är igång. När du först inse att du har problem med vattenpumpen, måste du ersätta det. Sätta projektet ut till en annan gång kunde göra en någorlunda billig reparation kostar mycket mer pengar om andra delar skadas av överhettning motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Töm kylvätska i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel. Ställ kylvätskan utom räckhåll för barn och husdjur.
2

Lossa spänningen på Serpentine belt genom att använda en skiftnyckel för att vrida kugghjulet motsols. Dra Serpentine belt från bilen. Var noga med att notera korrekt dragning av bältet om diagrammet saknas under huven på bilen. Addera 3

Lossa skruvarna på generatorn med en hylsa och spärrskaft. Ta inte bort skruvarna. Skjut generatorn till sidan. Ta bort skruvarna från vattenpumpen remskiva med en hylsa och spärrskaft. Dra remskivan från vattenpumpen.
4

Avlägsna skruvarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen från motorn. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med hjälp av skrapan verktyget.
5

Placera en ny packning på monteringsytan, följt av vattenpumpen. Montera skruvarna och dra dem med momentnyckel till 18 foot-pounds. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt skruvarna med momentnyckel till 22 foot-pounds.
6

Flytta generatorn tillbaka över till rätt position och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Placera Serpentine belt tillbaka på motorn och dra den enligt diagrammet på undersidan av bilen huven eller något du gjort tidigare.
7

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Starta motorn och kontrollera noggrant efter läckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69901.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.