Hur ändrar jag en termostat i en 2003 Chevrolet Venture?

Termostaten i 2003 års Chevrolet Venture reglerar temperaturen på kylvätskan i motorn. Om det slutar fungera ordentligt, kan den resulterande misslyckande kosta tusentals i reparationer. Termostaten är mekaniska, som består av en fjäder och en tapp. När trycket byggs upp, det skjuter fjädern nedåt, och som gör att mer vätska att strömma genom motorn. Slam inne i motorn kan orsaka våren att sluta arbeta. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
hylsa och spärrskaft set
Shop rag
Byte termostat
Termostatpackning
Funnel
Visa mer Instruktioner
1

Placera en stor tråget under kylaren sedan öppna avtappningspluggen med en spärr för att tömma kylarvätska. När kylaren runnit, byt avtappningspluggen.
2

Följ övre kylarslangen till platsen där slangen monteras på termostaten locket på Venture motor. Ta den övre kylarslangen från motorn genom att lossa kylaren klämma med en flat skruvmejsel. Dra slangen från termostaten locket.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostaten locket på motorn. Lyft locket av motorn för att komma åt termostaten.
4

Lyft termostaten ur motorn och släng.
5

Stuff en trasa i hålet där termostat var och skrapa den gamla termostaten packningen av motorn. Torka ytan ren från skräp och dra trasan ur hålet. Inspektera botten termostatlocket för alla packningsmaterial och rensa bort det.
6

Placera fjädern änden av den nya termostaten i motorn sedan placera en packning på motorblocket. Placera termostaten locket på packningen och fäst den på plats med skruvarna.
7

Byt kylarslangen på termostaten locket och fäst den med bandet klämman.
8

Lägg den gamla tillbaka kylarvätska i kylaren. Om vätskan ser smutsig eller grumlig, ersätta den vätska med en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69658.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.