Hur till Sätta fast värmaren i en Ford Expedition

En Ford Expedition värmare som inte inte fungerar kan skapa ett antal problem med värmesystemet. Det största problemet är en dålig värmare kärna, men att ersätta det är en lång process som omfattar demontering expeditionens instrumentbräda. Det finns andra åtgärder du kan vidta för att försöka fixa värmesystemet först, speciellt om värmeelementet är inte problemet. Saker du behöver
ren behållare
Ratchet Tång skiftnyckel
Motorkylvätska
Tryckluft /fin kam
trädgårdsslang
Skruvmejsel
Gummi bitar
Heater core
Hållare /O-ringar
Visa fler instruktioner
felsökning av systemet
1

Koppla expeditionens strömtillförseln innan arbete på värmesystemet genom att koppla bort den negativa batterikabeln kabel. Töm kylsystemet, ta bort avtappningspluggen på kylaren och sedan motorblocket, låta kylvätskan häll i en ren behållare.
2

Inspektera alla rör och ledningar i värmesystemet och ersätta någon som är spruckna, sköra eller läcker. De är anslutna med snabbkopplingar beslag, så tryck på kranarna för att släppa dem. Använd nya packningar eller o-ringar vid anslutning av nya slangarna.
3

Byt termostaten om den har fastnat i antingen öppet eller stängt läge. För att ta bort den, ta bort alla slangar från termostathuset med en spärrnyckel eller tång, koppla ur övre fäste för servostyrning behållaren och ta bort bultarna för termostathuset med spärrfunktion.
4

Byt kylvätskan om den är gammal eller förorenad.
5

Rengör löv, buggar och annat skräp från kylaren. Detta kan göras med en fin kam eller tryckluft.
6

Spola värmeelementet om en av Värmeslangarna är coolt. Koppla slangarna i brandväggen och köra vatten från en trädgårdsslang in i kärnan genom öppningen. Om det fortfarande ingen värme omsättning efter att du ansluter slangarna, koppla bort slangarna helt och spola dem.
Värmeelementet
7

Har luftkonditioneringssystemet urladdat. Eftersom du arbetar med köldmediet inneslutet i ett mycket högt tryck, måste detta göras av en professionell på en återförsäljare servicebutik eller luftkonditionering butik. Ta instrumentpanelen (instrumentbrädan) från fordonet
8

. Med ratten i "Lock", bända bort alla instegslister, paneler sparka, paneler och mittkonsolen. Koppla alla jordkablar och elektriska kontakter. Ta bort passagerarens airbag och bänd ut defroster galler, sedan ta bort alla skruvar Montering av panelen och lyft ut panelen med en assistents hjälp.
9

Lossa Värmeslangarna och förångaren rader i brandväggen genom klämma kontakter "plastflikarna, anslut sedan öppna linjer med gummi. Koppla huvudvakuumkammare linjen och ta bort demister röret, som ser ut som ett vakuumrör med en fyrkant, pensel slut.
10

Lossa skruvarna som håller fästet ovanför värmeelementet bostäder och ta bort konsolen. Ta av locket värmeelementet genom att ta bort dess skruvar, dra sedan kärnan ut, vilket gör att du inte riva skummaterial omger den.
11

Installera den nya värmeelementet i huset, vilket gör säker skummaterialet är intakt. Placera kåpan och fästet tillbaka på kärnan och återanvända fästskruvarna.
12

Anslut alla ledningar till brandväggen, med nya hållare och O-ringar på kontakterna. Sätt tillbaka hela instrumentpanelen, fylla på kylvätska, anslut batteriet systemet och ha luftkonditioneringen laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69303.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.