Hur man tar bort en termostat från en motor

De flesta moderna förbränningsmotorer har en termostat i kylsystemet som hjälper motorn värmas upp snabbt under kallt väder. Termostaten förblir stängd, blockering kylmedelsflöde tills motorn når en förinställd temperatur. Men med åldern en termostat kan misslyckas med att öppna och orsaka att motorn överhettas. Lyckligtvis, som ersätter en termostat är en relativt enkel process. Saker du behöver
hylsnyckel
Tänger Bucket
termostat
Packning
SPACKEL
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan. De flesta radiatorer har en petcock ventil i botten. Helt enkelt placera en hink under kylaren och lossa petcock att låta vätskan rinna ut. Du kan behöva använda en tång för att få tillräckligt med inflytande för att lossa petcock. Alternativt, kan du lossa den nedre kylarslangen för att tömma kylaren.
2

Lokalisera termostathuset. Följ övre kylarslangen till där man fäster motorn. Detta är termostathuset, som vanligtvis är fäst vid motorn med två bultar. Den kylarslangen glider över huset och är fäst med en stor slangklämma.
3

Ta bort de två skruvarna som håller kåpan till motorn med en spärrnyckel och lyft bort kåpan. Observera riktningen på termostaten inuti innan du tar bort den.
4

Skrapa någon gammal packningsmaterial bort av termostathuset och motorn ytan, försiktigt så att inte nick endera ytan för att undvika eventuella läckor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69938.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.