Så leta efter läckor Bil Kylvätska

Det är viktigt att kontrollera din bil för läckage av kylvätska regelbundet, eftersom ett kylsystem som inte fungerar optimalt kan leda till allvarliga skador på bilens motor och kostsamma reparationsfakturor som oundvikligen kommer att följa . Om du vet vad du ska leta efter, är det relativt lätt att leta efter läckor bil kylvätska och vidta åtgärder för att åtgärda problemet. Saker du behöver
Förbandslåda
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilens tändning och vänta tills både motorn och kylsystemet har svalnat. Du kommer i onödan riskerar allvarlig skada om du börjar peta runt i en motor som fortfarande är varm. Håll en första hjälpen-kit, som innehåller bränna behandlingar, å vid alla tillfällen när du arbetar på din bil.
2

Leta bilens reservoar motorns kylvätska. Om du inte vet var det är, konsultera bilens instruktionsbok. Sök efter en detaljerad märkt, diagram av bilens motor och lokalisera motorns kylvätska reservoar.
3

Utför en visuell inspektion av samtliga anslutningspunkter där slangar är kopplade till kylmediet reservoar. Leta efter brutna anslutningar, slangar som är förnedrande och eventuella sprickor i gummit i slangarna eller packningar. Om du hittar någon, fastställande av problemet kan vara så enkelt som att tömma kylsystemet, ersätter felaktiga delar och påfyllning din motor med kylvätska.
4

Förvandla din bils tändning på och ha en annan person trycker ner på gaspedalen för att skapa avgaser. Titta att se om det finns någon vit rök som kommer från bilens avgasrör. Förekomsten av vit rök kan tyda på att du har en felaktig topplockspackning, och det finns en kylvätska läcka som är avrinning till din förbränningskammaren.
5

Kontrollera kylvätskeläckor genom att fylla bilens kylsystem, se till att den är fylld till maximal kapacitet. Sedan kör normalt och kontrollera dina kylvätska nivåer några dagar senare (eller efter att du har kört ca 100 eller 200 miles). Om kylvätskan är låga eller kylmedelskammaren har tömts, är det en virtuell säkerhet att din kylvätska läcker in i en annan del av din motor.
6

Besök Road & Travel Magazine hemsida för att läsa mer om kylvätska underhåll (se Resources nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69115.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.